Antalya'da orkestra ve bale sanatçıları "Vivaldi-Bach Akşamı"nda aynı sahneyi paylaşacak

Antalya

Antalya'da orkestra ve bale sanatçıları "Vivaldi-Bach Akşamı"nda aynı sahneyi paylaşacak

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesince (DOB) 7 Kasim'da sanatseverlerin begenisine sunulacak "Vivaldi-Bach Aksami" gösterisinde, orkestra ve bale sanatçilari bu sezon ilk kez ayni sahnede bulusacak.

Antalya DOB'dan yapilan açiklamaya göre, ünlü Alman barok besteci Johann Sebastian Bach'in "Air" süitiyle baslayacak konserde, Antalya DOB Orkestrasi'ni sef Hakan Kalkan yönetecek. Konsere, Antalya DOB keman sanatçisi Sibel Aydin ve Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi trompet sanatçisi Cem Sevgi solist olarak katilacak.

Yüksek barok dönem bestecisi ve Bach'in da akrabasi olan Johann Bernhard Bach'in orkestral süitinin de seslendirilecegi konserde Antalya DOB dansçilari da Antonio Vivaldi'nin müzikleri esliginde sahne alacak.

- Vivaldi'nin müzigiyle "Dört Mevsim" ve "Swing with the Dolphins"

Koreografisi Armagan Davran ve Volkan Ersoy'a ait olan "Dört Mevsim" balesinde Ilkbahar Adagio'da Müge Ögüt ve Artur Ivanov, Kis Adagio da ise Selin Berkmen ve Tolga Burçak solist olarak sahneye çikacak.

Gecede Antalya DOB'un genç solist dansçisi Yagizhan Danis "Swing with the Dolphins" ile ilk koreografisini sanatseverlerin begenisine sunacak.

Vivaldi'nin Dört Mevsim "Yaz" konçertosu esliginde sahnelenecek "Swing with the Dolphins"de Seda Manaz, Burak Özbek ve Volkan Altunel solist olarak dans edecek.

Orkestra ve bale sanatçilari bu sezon ilk kez ayni sahnede yer alacagi "Vivaldi-Bach Aksami" konseri, Hasim Iscan Kültür Merkezi'nde 7 Kasim saat 20.00'de baslayacak.



Güncel 4.11.2020 13:00:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu'ndan İl Emniyet Müdürü Yılmaz'a ziyaret

2

POYD üyeleri Antalya'da gala gecesinde buluştu

3

Kahramanmaraş'ta otomobile düzenlenen silahlı saldırıda sürücü hayatını kaybetti

4

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

5

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

6

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

7

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

8

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

9

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

10

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi