Antalya'da Profesyonel Otel Yöneticileri, "Yöresel Mutfak"ta buluştu

Antalya

Antalya'da Profesyonel Otel Yöneticileri, "Yöresel Mutfak"ta buluştu

ANTALYA - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Türkiye'nin yedi bölgesinin yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin daha görünür kılınması için "Yöresel Mutfak" çalışmasını hayata geçirdi.

POYD üyeleri, Antalya'nın Kundu Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen yılın ilk aylık değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Dernek tarafından hayata geçirilen "Yöresel Mutfak" çalışması kapsamında davetlilere, Afyonkarahisar'ın coğrafi işaretli ve yöresel ürünleriyle hazırlanan tatlı ve yemekler ikram edildi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu AR-GE Kurulu Başkanı ve otelin mutfak şefi Halil Gökmenoğlu ve ekibi, çıkardıkları menüdeki yemeklerin hikayesini ve ülkenin yöresel lezzetlerdeki başarısını anlattı.

POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, buradaki konuşmasında, Antalya'ya geçen sene 17 milyon 122 bin 548 turist geldiğini belirterek, toplam turist sayısının yüzde 60'ını dört kaynak pazarın oluşturduğunu söyledi.

Rusya'nın 4 milyon 45 bin misafirle ilk sırada yer aldığını anlatan Saatçioğlu, 3 milyon 555 bin ile Almanya'nın ikinci sırada yer aldığını ifade etti.

İngiltere'nin üçüncü, Polonya pazarının ise dördüncü sırada yer aldığını belirten Saatçioğlu, Anadolu'nun yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı için aylık toplantılarında bu lezzetlerden menü çıkarılacağını vurguladı.

Saatçioğlu, dernek olarak 2025'te yaptıkları çalışmaları anlatarak, deprem bölgelerinde yürüttükleri faaliyetleri, yeni hayata geçirdikleri projeleri değerlendirdi.

POYD'un her aylık toplantısında bir yörenin coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin tanıtımının yapılacağını ifade eden Saatçioğlu, otellerin "her şey dahil" sisteminde de yöresel ürünlerin daha görünür olacağını vurguladı.

POYD Kariyer Platformu aracılığıyla şu ana kadar yaklaşık 300 iş başvurusunun ücretsiz olarak insan kaynakları yöneticilerine ulaştırıldığına dikkati çeken Saatçioğlu, su yönetimi ve sürdürülebilirlik konularının da önemli olduğunu ve bu alanda çalışma yürüttüklerini anlattı.

Toplantıda, derneğe yeni üye olanlara plaket verildi.



Ekonomi 13.01.2026 19:35:29 0

İlginizi Çekebilir

1

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

2

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

3

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

4

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

5

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

6

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu:

7

Kahramanmaraş'ta "Asrın Felaketinde Gazetecilik Paneli" düzenlendi

8

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 106. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

9

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin Antakya İlçe Başkanlığını ziyaretinde konuştu:

10

Dörtyol Kaymakamı Keklik'ten annesi vefat eden çocuğa doğum günü sürprizi