Antalya'da sağlıksız koşullarda taşınan 275 kilogram et ve köfteye el konuldu

Antalya

Antalya'da sağlıksız koşullarda taşınan 275 kilogram et ve köfteye el konuldu

ANTALYA - Antalya'da uygun koşullar sağlanmadan yolcu otobüsüyle taşınan, menşei ve damga bilgisi bulunmayan 275 kilogram kırmızı et ve köfte ele geçirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri ile Şehirlerarası Otobüs Terminali güvenlik görevlileri, rutin kontroller sırasında Kütahya'dan gelen bir yolcu otobüsünün bagajında uygunsuz şartlarda taşınan kırmızı et ve köfte tespit etti.

Soğuk zincir kurallarına aykırı, menşei ve damga bilgisi bulunmayan 270 kilogram kırmızı et ile 5 kilogram köfte, Kepez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Etleri uygunsuz koşullarda taşıyan otobüs firmasına, Kabahatler Kanunu, Karayolları Taşıma Kanunu ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı.

Ürünlerin yapılacak incelemelerde hayvan tüketimine uygun bulunursa Antalya Doğal Yaşam Parkı'na gönderileceği, uygun değilse imha edileceği bildirildi.



Yurt Dünya 3.12.2025 15:26:57 0

İlginizi Çekebilir

1

İskenderun'da okul çevrelerinde denetim yapıldı

2

Antalya'da inşaat firmasına ait depoda çıkan yangın söndürüldü

3

Osmaniye’de feci kaza kamerada: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

4

Osmaniye polisinden yasa dışı bahis operasyonu: 1 milyar TL’lik varlık donduruldu

5

Hatay'da su gider kanalında mahsur kalan kedi ve yavruları kurtarıldı

6

Turkcell'e 1 milyar dolarlık uluslararası murabaha sendikasyonu

7

Konyaaltı ilçesinde afetlere karşı toplanma alanları oluşturuldu

8

Antalya'da bir konteynerde çıkan yangında ölen 6 kişinin cenazesi yakınlarına teslim edildi

9

Davraz Kayak Merkezi bayramda yaklaşık 10 bin ziyaretçi ağırladı

10

Burdur'da 2 kişiyi bıçakla yaralayan şüpheli tutuklandı