Antalya'da şeflerden Cumhuriyet Bayramı'na özel sofra

Antalya

Antalya'da şeflerden Cumhuriyet Bayramı'na özel sofra

ANTALYA - Antalya'da 102 şef tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel coğrafi işaretli yemek ve ürün tanıtım etkinliği gerçekleştirilecek.

Kundu Turizm Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenecek etkinlikte, Cumhuriyet’in 102. yıl dönümü dolayısıyla 102 coğrafi işaretli ürün, yabancı misafirlerin beğenisine sunulacak.

Türkiye Aşçılar Federasyonu AR-GE Kurulu Başkanı ve Kırsal Turizm Gönüllüleri üyesi Halil Gökmenoğlu, AA muhabirine, yöresel lezzetleri ön plana çıkarmak ve bunu Cumhuriyet coşkusuyla birleştirmek amacıyla 102 kişilik bir ekiple özel çalışma yaptıklarını söyledi.

Cumhuriyet'in 102. yıl dönümüne özel Rize ekibiyle 102 kişilik özel bir kadro kurduklarını anlatan Gökmenoğlu, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen yerel tatları yabancı misafirlere tanıtacağız. Anadolu'nun her köşesinden coğrafi işaret tesciline sahip 102 yemek ve ürünü sergileyeceğiz. Her bir lezzetin kökeni, hikayesi ve kültürel değeri şefler tarafından misafirlere anlatılacak. Bu etkinlikle hem yerel üreticilere destek olmayı hem de Türkiye mutfağının zenginliğini uluslararası arenada tanıtmayı hedefliyoruz." diye konuştu.



Yurt Dünya 28.10.2025 17:13:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de Özgecan Aslan anısına "Kadının Sözü" konseri düzenlendi

2

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de gençlerle bir araya geldi:

3

Adana'da helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

4

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Burdur'da iftar programında konuştu:

5

Sakaryaspor-Adana Demirspor maçının ardından

6

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de temaslarda bulundu

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

AFAD Başkanı Pehlivan, Hatay'da depremzede çocuklarla iftar yaptı

10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da iftar programında konuştu: