Antalya'da turizmciler, turizm hareketliliğini değerlendirdi

Antalya

Antalya'da turizmciler, turizm hareketliliğini değerlendirdi

ANTALYA - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya'da turizm hareketliliğinin önemli ölçüde arttığını bildirdi.

Manavgat ilçesindeki bir otelde AKTOB'un geleneksel öğle yemeği programında bir araya gelen turizmciler, Türkiye ve Antalya'ya gelen turist sayılarını değerlendirdi.

Kavaloğlu, turist sayılarında geçen yıllara göre bu yıl artış yaşandığını söyledi.

Kentteki turizmin özellikle bu aydan itibaren ciddi oranda hareketlendiğini dile getiren Kavaloğlu, "Antalya'da turist sayısı 4 milyon 300 binin üzerine çıktı. Geçtiğimiz cumartesi günü 86 bin kişiyle yılın rekoru kırıldı. Geçen seneye göre rakamlar yüzde 32 oranında arttı." dedi.

Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle iki önemli pazarda düşüş olduğunu ifade eden Kavaloğlu, her dönem pazar çeşitliliğinin önemini daha iyi kavradıklarını bildirdi.

Her yıl en fazla Rusya'dan ziyaretçi alırken bu yıl Almanya'nın ilk sırada yer aldığını aktaran Kavaloğlu, bu yıl İngiltere ve Polonya pazarlarında da artış beklediklerini kaydetti.




Yurt Dünya 21.06.2023 17:21:06 0

İlginizi Çekebilir

1

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

2

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı

4

Osmaniyeli genç avukatlar kaza kurbanı: 3 ölü, 2 yaralı

5

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

6

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

7

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

8

Bölgesel Amatör Lig

9

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi