Antalya'da yangınlara karşı ormanlardaki denetimler artırıldı

Antalya

Antalya'da yangınlara karşı ormanlardaki denetimler artırıldı

ANTALYA - Antalya'da yangın riski bulunan bölgelerde jandarma ekiplerince denetimler artırıldı.

Orman yangınları açısından riskli iller arasında yer alana Antalya'da özellikle hava sıcaklığının yüksek, nemin düşük olduğu dönemlerde sık sık denetimler yapılıyor.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yangın sezonunun yaşandığı kentte orman yangınlarına karşı önleyici tedbirler alınmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda Antalya ve ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından ormanlık alanlardaki devriyeler ve çalışmalar sıklaştırıldı.

İl Jandarma Komutanlığı komando ve asayiş ekiplerince yangınlara karşı yüksek risk taşıyan bölgelere "Ormanlarda Ateş Yakmak Yasaktır" yazılı afişler asılıyor.

Orman İşletme Müdürlüğü ile koordineli çalışan Jandarma önleyici kolluk devriyeleri, ormanlık alanlara ve kırsal bölgelerde kontrol ve denetim çalışmaları yapıyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 yıl önce 10 gün süren, Kemer ilçesinde de 2 hafta önce 5 gün süren orman yangınları çıkmıştı.




Yurt Dünya 7.08.2023 14:06:48 0

İlginizi Çekebilir

1

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

2

Kumluca'da "Engel yok, spor var" projesi

3

Alanya'nın ev sahipliği yaptığı Alanya Ultra Trail yarışları tamamlandı

4

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

5

Mersin'de trafik kazasında şehit olan polis memuru için cenaze töreni düzenlendi

6

Girişimsel radyoloji uygulamalarıyla birçok ameliyat "bıçaksız cerrahi" ile gerçekleştirilebiliyor

7

Osmaniye’de devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

8

Parkur Cimnastik Türkiye Şampiyonası, Mersin'de başladı

9

Akbank "Sürdürülebilir İklimlendirme Finansman Programı"nı hayata geçirdi

10

Salda Duatlonu Türkiye Kupası yarışları başladı