Antalya'da yarın Türk dünyasında sualtı kültürel mirasının korunması masaya yatırılacak

Antalya

Antalya'da yarın Türk dünyasında sualtı kültürel mirasının korunması masaya yatırılacak

İSTANBUL - Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Akdeniz Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 24. kez düzenlenen "Uluslararası Kemer Sualtı Günleri", 23 Mayıs'a kadar devam edecek.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, program kapsamında CMAS Sualtı Kültürel Mirasın Korunması Çalıştayı ile etkinlik, çok sayıda ülkeden sualtı kültürel miras uzmanları, sualtı arkeologları ve sualtı fotoğrafçılarını bir araya geliyor.

Program kapsamında yarın, Türk Kültür ve Miras Vakfının katkıları ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının destekleriyle ilk kez "Türk Dünyasında Sualtı Kültürel Mirasının Korunmasına Yönelik Özel Oturumu" gerçekleştirilecek.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan ve Türkiye'den uzmanların ve akademisyenlerin katılacağı özel oturumda, Türk dünyasında sualtı kültür mirası ve sualtı arkeolojisi alanında gerçekleştirilen faaliyetlere dair sunumlar yapılacak ve gelecek vizyonu tartışılacak.

Özel oturumun ardından sualtı kültür mirasının korunması ve sualtı arkeolojisi alanında Türk dünyasındaki ortak faaliyetlerin artırılması amacıyla yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirilecek.​​​​​​​



Yurt Dünya 17.05.2025 00:30:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da ruhsatsız 53 tabanca ele geçirildi, 2 zanlı tutuklandı

2

Adana'da sahte içki operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

3

Paribu CoinMENA'yı satın aldı

4

Bozyazı'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

5

Adana'da kamyonete ve iş yerinin duvarına çarpan otomobildeki çocuk öldü

6

Osmaniye'de 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

7

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı

8

Osmaniye’de 3 Araç Birbirine Girdi: 2 Ölü, 7 Yaralı

9

Yapı Kredi FRWRD Global 25 Demo Day etkinliği yapıldı

10

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası