Antalya’da yaşayan asırlık kız kardeşler uzun yaşamlarının sırrını verdi

Antalya’da yaşayan asırlık kız kardeşler uzun yaşamlarının sırrını verdi

Antalya’da yaşayan asırlık kız kardeşler uzun yaşamlarının sırrını verdi

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Serik ilçesinde yasayan 119 yasindaki Havva Çevik ve 101 yasindaki kiz kardesi Cennet Karagöz'ün, yillara meydan okuyan uzun yasamlari ilgi çekiyor.

Serik ilçesi Gebiz mahallesinde ormanlik alandaki iki ayri müstakil evde hayatlarini sürdüren kiz kardesler, asri geride birakan yaslarina ragmen günlük ihtiyaçlarini kendileri karsiliyor.

Yaslariyla sasirtan kiz kardeslerden Havva Çevik'in 8 çocugundan 6, Cennet Karagöz'ün ise 8 çocugundan 22 torunu bulunuyor. Torunlarinin torunlarini gören asirlik kiz kardesler, uzun yasamlarinda saglikli kalmalarinin sirrinin tarhana ve bugday çorbasi ile bulgur asi oldugunu söylüyor.

Karagöz, gazetecilere yaptigi açiklamada, çobanlik yaptigini ve Toros Daglari'nin temiz havasinda ömrünün geçtigini anlatti.

Hayati boyunca önemli hastalik geçirmedigini belirten Karagöz, son yillarda ayaklarindaki rahatsizlik nedeniyle yürümekte zorluk çekmeye basladigini kaydetti.

Dogayi çok sevdigi için çocuklarinin israrlarina ragmen evinden ayrilmadigini anlatan Karagöz, "Çok sevdigim esimi 15 yil önce kaybettim. Keske yasasaydi ve yanimda olsaydi. O öldükten sonra bir daha evlenmedim. Niye evleneyim? Allah kapatilan kapiyi devsirmesin. Esimi çok severdim." diye konustu.

- "Hiç hazir beslenmedim"

Köydeki oglu ve gelininin yemegini getirdigini vurgulayan Karagöz, "Ben kendim artik yemek yapamiyorum. Hiç hazir beslenmedim. Yogurt, ayran, tarhana çorbasi, bulgur asi yiyerek bu yaslara geldim." dedi.

Havva Çevik ise güzel ve mutlu bir ömür geçirdigini söyledi.

Çocuklarinin kendisini hiç yalniz birakmadigini kaydeden Çevik, "Yogurt ile süt ile çam agaçlarinin altinda büyüdük. Çarik giydik, harman kaldirdik, ekin biçtik. Bugday ektik." ifadelerini kullandi.




Yurt Dünya 30.06.2020 21:32:01 0