Antalya'daki Hasyurt Tarım Fuarı, 27'nci kez sektör paydaşlarını buluşturdu

Antalya

Antalya'daki Hasyurt Tarım Fuarı, 27'nci kez sektör paydaşlarını buluşturdu

ANTALYA - Türkiye'nin ilk tarım fuarı olarak nitelendirilen Hasyurt Tarım Fuarı, bu yıl 27'nci kez Antalya'nın Finike ilçesinde açıldı.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, tarım denilince akla Antalya'nın geldiğini söyledi.

Tarım sektörünün üreticiler sayesinde başarılı olduğunu vurgulayan Şahin, "Kışın Türkiye'nin tüm yerlerine sebze ve meyve gönderiyorsunuz. Portakalın bu yıl durumu biraz iyi değil. Tarımı artık bilinçli yapmalıyız. Planlı ve bilinçli üretim her zaman para kazandırır. Bereketli topraklara sahipsiniz." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de tüm üreticilerin her zaman destekçisi olduklarını belirtti.

Fuarda, yerli ve yabancı misafirleri ağırlayarak, bölge tarımını ve yerli mahsulleri tanıtarak tarımın gelişmesine ışık tutacaklarını ifade eden Böcek "İlçemizi bütüncül bir şekilde kalkındırmak için nitelikli tarım ve turizm politikaları üreteceğiz." diye konuştu.

Tohum, fide, gübre ve seracılık alanlarında yaklaşık 100 firmanın katıldığı fuar, 2 gün açık kalacak.



Ekonomi 8.05.2024 15:11:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

2

Osmaniye'de turp işçileri, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Anadolu'nun kahve kültürünü tanıtan müzeyi 2 yılda yaklaşık 50 bin kişi gezdi

4

Yeşilay, Hatay'da geçen yıl 8 bin 125 kişiye bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi

5

arabam.com'dan kış aylarında güvenli sürüş tavsiyeleri

6

Antalya, bisiklet sporunda da en önemli kamp merkezlerinden biri olacak

7

Cesur Kulaçlar projesinin 3. dönemi tamamlandı

8

Burdur'daki Karacaören Barajı'nda üretilen alabalık ve somon yurt dışından alıcı buluyor

9

Yale Linus Akıllı Kilit L2 Lite'ı piyasaya sürdü

10

Lif ile fermente gıda tüketimi mikrobiyotayı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruyor