Antalya'daki turizm hareketliliği hız kesmeden devam ediyor

Antalya

Antalya'daki turizm hareketliliği hız kesmeden devam ediyor

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Her yil farkli ülkelerden milyonlarca turiste ev sahipligi yapan Antalya'ya, yilbasindan 13 Eylül'e kadar gelen turist sayisi 2 milyon 3 bin 946'ya ulasti.

Temmuzdan itibaren turizm haraketliliginin basladigi Antalya'da, Kültür ve Turizm Bakanliginin koordinasyonunda salgin sürecinde baslatilan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programi" kapsaminda güvenli ve saglikli turizm hizmeti veriliyor.

Denizin, kumun, günesin, güzel koylarin, tekne turlarinin keyfi çikarilan Antalya'ya 1 Ocak-13 Eylül döneminde 2 milyon 3 bin 946 turist geldi. Turist sayisinin salgin döneminde 2 milyonu asmasi sektöre olumlu yansidi.

Kente 13 Eylül'e kadar en fazla turist gönderen ülkeler arasinda Rusya 703 bin 463 turistle ilk, Ukrayna 354 bin 518 turistle ikinci, Almanya 239 bin 673 turistle üçüncü sirada yer aldi.

- "Doluluk oranlarimiz yüzde 50-70 arasinda degisiyor"

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskan Yardimcisi Kaan Kavaloglu, AA muhabirine, Antalya'da ilk otellerini 26 Haziran'da, son oteli ise 7 Agustos'ta açtiklarini söyledi.

Personele is gücü olusturup, istihdama destek verebildikleri sürece otelleri açik tutacaklarini vurgulayan Kavaloglu, "Pandemi döneminde hem yönetici hem personel açisindan adapte olmak çok da kolay degil. Antalya'daki otellerimizdeki doluluk oranlarimiz yüzde 50-70 arasinda degisiyor. Agustos'ta yüzde 70 doluyduk, eylülde yüzde 55 doluyuz. Kasimda da yüzde 40 civarinda doluyuz." diye konustu.

Oteller grubu olarak da saglikli turizm programina ek manifesto yayinlayarak çok sayida madde eklediklerini anlatan Kavaloglu, özellikle ilk deneme yaparak, ülkelerine giden turistlerin çok iyi reklam yaptigini, bunun da rezervasyonlari artirdigini dile getirdi.

Turizmdeki artisin devam edecegini vurgulayan Kavaloglu, "Yil sonuna kadar turist sayisinda 3 milyon 200 bini asacagimiza inaniyorum. En çok müsterimiz Rusya, Ukrayna, Ingiltere ve Almanya'dan. Agustosta Ingiliz çoktu, eylülde Alman çok." diye konustu.

- "Türkiye, tüm pazarlar içinde sevilen bir destinasyon"

Turizm ve Gelistirme Ajansi Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kinay da salgin döneminde turizm faaliyetinin verilebilmesinin büyük basari oldugunu söyledi.

Sektördeki hareketliligin sürdügünü ifade eden Kinay, "Türkiye, tüm pazarlar içinde sevilen bir destinasyon. Türkiye, koronavirüs sirasinda aldigi tedbirlerle güvenli turizmi oturtan ender ülkelerden biri oldu. Güvenli turizmle sektördeki bu trafik devam edecektir." dedi.



Politika 16.09.2020 11:31:49 0