Antalyalı "Örümcek Adam"dan "umut" yolculuğu

Antalyalı

Antalyalı "Örümcek Adam"dan "umut" yolculuğu

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'da yaptigi danslar ve giydigi "Örümcek Adam" kostümüyle taninan Burak Soylu, kendisini çok seven zihinsel engelli Umut Bostanci ile Izmir'de eglenceli bir gün geçirdi.

Istanbul'da yasayan Emel Keskin, kurgusal kahraman "Örümcek Adam"i çok seven Izmir'deki zihinsel engelli kardesi Umut Bostanci'yi mutlu etmek istedi.

Antalya'da yaptigi danslar ve giydigi Örümcek Adam kostümüyle taninan Burak Soylu ile iletisime geçen Keskin, 36 yasindaki kardesi için unutamayacagi bir sürpriz hazirladi.

Kostümünü bu sefer Umut için giyen Soylu, üzerinde "Spiderman" yazan 1964 model klasik otomobille yola çikti.

Antalya'dan "Iyilik için umut" olarak adlandirdigi yolculuk sonrasi Izmir'e ulasan Soylu, bir kisinin daha mutluluguna ortak oldu.

Soylu, odasi Örümcek Adam fotograflari ve oyuncaklariyla dolu Umut ile ayni evde bir gün geçirdi, Izmir'in sokaklarinda gezdi.

- Elinden geldigi kadar iyilik yapmaya çalisiyor

Soylu, AA muhabirine, Örümcek Adam'in dost canlisi ve iyilik yapan bir karakter oldugunu söyledi.

Kurgusal karakterin izinden yürüdügünü, elinden geldigi kadar iyilik yapmaya çalistigini ifade eden Soylu, depremzedelerle bulustugunu, salgindan dolayi sokaga çikamayan yaslilarin ihtiyaçlarini karsiladigini, çocuklari mutlu ettigini dile getirdi.

Soylu, iyilikten beslenen bir karakteri yansitmaya çalistigini belirterek, söyle konustu:

"Ailesinin istegi üzerine Umut kardesimizin mutlulugu için yollara düstüm. Bu kadar sevildigimi tahmin etmiyordum. Umut'un gözlerindeki mutlulugu görünce dünyalar benim oldu. Odasinin her yerindeki Örümcek Adam fotograflari, oyuncaklari görünce, 'Spiderman'i benim kadar seven birisi varmis' dedim. Umut ve ailesi çok temiz insanlar. Ben de böyle bir aileyle tanistigim ve onlarin sevgisini hissettigim için çok mutluyum. Benim süper gücüm insanlara sevgi dagitmak. Onlarin sevgisi beni süper kahraman yapiyor."

- "Örümcek Adami inanilmaz seviyor"

Abla Emel Keskin ise kardesinin alti aylikken yüksek ates nedeniyle havale geçirmesi sonucu zihinsel engelli hale geldigini ifade etti.

Kardesinin çocuk ruhlu oldugunu vurgulayan Keskin, sunlari kaydetti:

"Çok duygusal ve hassas. Örümcek Adami inanilmaz seviyor. Kardesimin odasi Örümcek Adam temali oyuncaklar, çanta, kalemlik, defterlerle dolu. Hatta perdesi, halisi ve nevresim takimlari bile Örümcek Adam temali. Onu Antalyali Örümcek Adam ile bulusturduk. Kardesim için hayatinda unutamayacagi bir an oldu. Birbirlerine sarildilar, dans ettiler, fotograf çektirdiler. Örümcek Adam ailemizin yeni üyesi oldu. Umut, arada dili takilsa da konusuyor, sürekli kahramanini soruyor."



Yurt Dünya 5.07.2020 12:06:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 firari hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

2

Şehit polis Şimşek'in adı, memleketi Hatay'daki okulda yaşatılacak

3

Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da "Deprem Dirençli İskenderun" söyleşisinde konuştu:

4

Hatay'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

5

Burdur'da otluk ve kavaklık alandaki yangın söndürüldü

6

Mersin'de narenciye balı hasadı yapıldı

7

Adana'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı açık saha tesislerinin toplu açılışı yapıldı

8

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliklerle sürüyor

9

Hatay'da otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusunu itfaiye kurtardı

10

Bakan Yumaklı'nın katılımıyla Antalya'da orman yangını tatbikatı yapıldı