Antalya'nın iç sularında kaçak balık avına dronlu takip

Antalya

Antalya'nın iç sularında kaçak balık avına dronlu takip

ANTALYA - Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, av yasağının başladığı dönemlerde iç sularda dronlu denetimler gerçekleştirerek kaçak balık avcılığının önüne geçmek için mücadele ediyor.

Ekipler, av yasağının başladığı dönemlerde baraj, nehir, dere, gölet başta olmak üzere tüm iç sularda dronlu denetimlerini artırdı.

Gazipaşa'dan Kaş ilçesine kadar Antalya'nın tüm ilçelerindeki iç sularda havadan görüntüleme yapan ekipler, kaçak balık avcılığı yapanları tespit ediyor.

Su ürünleri avcılığının devamına katkı sunmayı hedefleyen ekipler, 1,5 kilometrelik alanı gece ve gündüz dronlarla tarayabiliyor. Sürdürülebilir balıkçılık için herkesin av yasağına uymasını isteyen ekipler, iç sularda yoğun mesai harcıyor.

Geçen sene 7409 dronlu denetim yapan ​Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri 85 kaçak avcıya 378 bin 735 lira idari ceza uyguladı.

Dronlu denetimler artınca kaçak balık avcılığının da azaldığı ifade edildi.



Yurt Dünya 20.05.2024 13:50:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de otomobil bagajında 36 kilo skunk ele geçirildi

2

Kahramanmaraş'ta 715 sporcunun katılımıyla oryantiring yarışması düzenlendi

3

Adana Demirspor-Sipay Bodrum FK maçının ardından

4

Futbol: Trendyol 1. Lig

5

Adana'da Kasım Gülek Köprüsü'nün yıkımına başlandı

6

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Hatay'da temaslarda bulundu

7

GÜNCELLEME - Antalya'da Kumluca-Kemer kara yolu göçük ve heyelan nedeniyle kısmen ulaşıma kapatıldı

8

Antalya'daki otobüs kazasında kolu ve bacağı kopan 2 hastanın uzuvları opere edildi

9

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 1 zanlı tutuklandı

10

Alanya'da sağanak sonrası denizin rengi değişti