Antalya'nın yıllık tarımsal hasılası 17 milyar lira

Antalya

Antalya'nın yıllık tarımsal hasılası 17 milyar lira

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Ersin Yazici, turizm kenti Antalya'nin yillik 17 milyar liralik tarimsal hasila ile Türkiye tariminin lokomotifi konumunda oldugunu belirtti.

Valilik makaminda düzenlenen törende, Antalya Ticaret Borsasi Baskani Ali Çandir ile Antalya Tarim ve Orman Müdürü Gökhan Karaca arasinda tarimsal egitim basta olmak üzere birçok alanda is birligini öngören protokol imzalandi.

- Online egitimler düzenlenecek

Protokole göre, Antalya özelinden baslayarak ülke genelinde faaliyet gösteren üretici ve tüketicilere yönelik çesitli çevrimiçi egitimler ücretsiz düzenlenecek. Protokol kapsaminda egitimlerin yani sira, tarim sektörünün mevcut sorunlarinin belirlenmesi ve bu sorunlarin giderilmesi için çalistay, sempozyum, panel, toplanti gibi faaliyetler gerçeklestirilecek.

Antalya basta olmak üzere 81 ilin cografi isaret almis veya almak için basvuru yapilmis ürünleri ile o yöreye özgü ürünlerinin tanitimini yapmanin hedeflendigi çalismada, pazar agini genisletmek amaciyla sosyal medya üzerinden programlar düzenlenecek.

Vali Yazici, imza töreni sonrasi yaptigi açiklamada, tarimsal alanda egitimin öneminin arttigini vurguladi. Iki kurum arasinda yapilan is birliginin tarimsal egitimi üst düzeye çikaracagini belirten Yazici, 20 bin kisiye ulasan Zeytin Mektebi'ni örnek göstererek, bu tür çalismalarin devamini beklediklerini kaydetti.

- "Antalya ayni zamanda tarim kenti"

Antalya'nin tarimda bilgi birikiminin en yüksek düzeyde kullanildigi sehir olduguna isaret eden Yazici, "Antalya yillik 17 milyar liralik tarimsal hasila ile Türkiye tariminin lokomotifi konumunda. Antalya, sadece turizm kenti degil, üretim faaliyetleri, zenginligi bakimindan da Türkiye'nin en önemli tarim kenti." ifadesini kullandi.

Ticaret Borsasi Baskani Ali Çandir da Tarim ve Orman Müdürlügü ile birçok alanda is birligi yaptiklarini bildirdi. Protokolle egitim programlarini gelistirerek devam ettireceklerini aktaran Çandir, pandemi döneminde egitim çalismalari ve diger organizasyonlarin çevrimiçi yürütülecegini belirtti.



Yurt Dünya 1.12.2020 14:19:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremde yakınlarını kaybeden aileler basın açıklaması yaptı

2

GÜNCELLEME - Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

3

Antalya'da mezuniyet programı düzenleyen öğrencilerden Filistin'e destek

4

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi

5

Afşinli LGS sınavı birincisi Gümüşsoy'un hayalinde mühendislikle tıp var

6

Adana'da yılbaşından bu yana 1825 motosiklet trafikten men edildi

7

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlık alanda yangın çıktı

8

Alanya'daki bıçaklı kavgada gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı

9

Mersin'de baraj gölüne giren kişi boğuldu

10

Adana'da oyun salonları ve bahis bayileri "çocuklar için" denetlendi