Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna: "Hiç artıya geçemeyen kulüpler oldu"

Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna:

Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna: "Hiç artıya geçemeyen kulüpler oldu"

ANTALYA (AA) - Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafindan açiklanan harcama limitlerinin, kulüplerin hem bütçelerinde hem de iç yapilarinda köklü degisikliklere sebep olacagini söyledi.

Teknik direktör Tuna, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenledigi basin toplantisinda, gündeme yönelik açiklamalarda bulundu.

Çok iyi bir ikinci yari geçirdiklerini aktaran Tuna, ikinci devreyi en basarili takimlarindan biri, en az maglup olan ikinci takim ve en az gol yiyen takim olarak tamamladiklarina dikkati çekerken, kadroda degisimi sezon sonu 7 oyuncuyla yollarini ayirarak devam ettirdiklerini bildirdi.

Kulüpler Birligi Vakfi ile TFF arasinda bütçe görüsmeleri oldugunu, sonuçlarin ne oranda degisecegini bilmedigini ancak köklü fikir ayriliklari bulundugunu bildigini anlatan Tamer Tuna, söyle konustu:

"Kulüplerin mali yapisiyla ilgili iki-üç yil öncesine kadar bir çalisma vardi. Su anda içinde bulundugumuz mali yapilar öngörülmeden karar alindi. Bu kararlarla 21 Süper Lig takiminin sezon sonunda kazançlariyla giderleri arasinda takim ortalamasinin eksi yönde olacagini öngörebiliriz. Türk futbolunun kendi hedefi, yapisi, kulüplerin gelecege dönük borçlanma plani olmali. Hiç artiya geçemeyen kulüpler oldu. Takimi güçlü tutmak için transfer yapan ancak baskinin içinde kulüpleri yönetemeyen, baskidan çikamayan kadrolara sahibiz. Baskidan kaynaklanan transfer hikayeleriyle bütçelerin asildigini görüyoruz. Biz bu bütçeleri asmayacagiz. Çünkü aldigimiz oyuncular, bonservis ödemeyecegimiz isimler olacak. Orta saha, stoper, forvet ya da kanat hattinda oynayan futbolcu transferi planliyoruz."

Süper Lig'de üç senedir teknik direktörlük yaptigina deginen Tuna, ayrildigi kulüplerde basarisizlik degil fikir ayriligi oldugunu vurguladi.


- "Nuri Sahin ile görüstüm"


Tamer Tuna, orta saha için Nuri Sahin ile görüstüklerini açikladi.

"Nuri Sahin önemli bir oyuncu. Ben de deger veriyorum." diyen Tuna, sözlerini söyle sürdürdü:

"Nuri Sahin ile görüstüm. Istedigimiz her oyuncuyla direkt görüsme yapiyoruz. Içinde bulundugu durumu ve ne istedigini anlamak zorundayiz. Olay sadece transfer degil. Bu tür oyuncular geldiginde takima deger katip, buradaki oyunculara model olma anlaminda katki saglayabiliyor. Transferine bakisimiz, hem performansindan faydalanacagimizi düsünmemiz hem de onun özelliklerine uygun oyun yapimiz olmasi. Pas oyununa katkisi ve liderlik özelligiyle iyi bir oyuncu. Nuri Sahin zaten olumluydu ama 'oldu, bitti' transferde gündeme gelmez. Görüsme asamasinda. Bu bir süreç ve karari birlikte alacagimiz dönemdeyiz. Hem mali yükümlülükler hem de Nuri Sahin'in burayi istemesi önemli. Kendisi bu konuda olumlu ama henüz anlasma yok."

Yerli oyuncu sayisini çogaltmayi hedeflediklerini vurgulayan Tuna, ligde ikinci devre en fazla yerli oyuncu oynatan üç takimdan biri olduklarini kaydetti.

Takima maddi katki saglayacak her oyuncusunun ayrilabilecegini de aktaran Tuna, "Nazim Sangare ile Bünyamin Balci hakkinda bazen dolayli arayislar oluyor. Dogukan Sinik gündeme geldi. Istenilen oyuncu alinabilir. Adi geçen kulüpler teklif yaptiginda, astronomik degil, degeri verilirse ayrilabilirler. Hiçbir teklif olmadi, para sorulmadi." diyerek sözlerini tamamladi.




Bölgeden 10.08.2020 14:37:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da toz taşınımı etkili oluyor

2

Hatay'da cami önünde silahlı saldırıya uğrayan imam hayatını kaybetti

3

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

4

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

5

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

6

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

7

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

8

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

9

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi