Antalyaspor'da hedef zirveyi zorlayan bir takım oluşturmak

Antalyaspor

Antalyaspor'da hedef zirveyi zorlayan bir takım oluşturmak

ANTALYA (AA) - Antalyaspor Kulübü Baskani Ali Safak Öztürk, "Antalyaspor'u her sene Avrupa'da oynayabilen bir kulüp haline getirmek istiyoruz." dedi.

Kirmizi-beyazli kulübün 3,5 yilligina anlastigi teknik direktör Ersun Yanal için Antalya Stadi'nda imza töreni düzenlendi.

Törende konusan kulüp baskani Ali Safak Öztürk, teknik direktör Yanal ile uzun dönemli hedeflerinin oldugu için 3,5 yillik anlasma imzaladiklarini söyledi.

Yanal'in sampiyonluk yasadigini, Anadolu kulüplerinde de önemli basarilar elde ettigini kaydeden Öztürk, deneyimli teknik adam ile hedeflerinin birbirine uydugu için güzel bir frekans yakaladiklarini aktardi.

Ersun Yanal ile basari elde edeceklerine inandiklarini dile getiren Öztürk, "Hocamizla planimiz net. Genç oyunculari mümkün oldugunca agirlikli oynatarak Türk futboluna kazandirmak. Bunu sportif basariyla beraber yapabilmeyi istiyoruz. Bir sene Avrupa'ya giden, diger sene düsmemeye oynayan bir kulüp olmak istemiyoruz. Bir basari yakalayacaksak istikrarli olmali. Kulüp olarak bir yapilanma içerisindeyiz. Futbol takimimizda oyuncularin yas ortalamasi gittikçe düsüyor. Bu durumu sistematik hale getirmek istiyoruz." diye konustu.


- "Hedeflerimizi uzun dönemli tutuyoruz"


Antalyaspor olarak basariya aç bir kulüp olduklarina isaret eden Öztürk, sunlari kaydetti:

"Antalyaspor'u devamliligi olabilecek, dogru sekilde yönetilen, dogru sekilde planlama yapilan bir kulüp haline getirmek istiyoruz. Hocamizin da bu basarinin mimarlarindan olacagini düsünüyoruz. Hedeflerimizi uzun dönemli tutuyoruz. Hedeflerimizin gerçeklesmesi, düsüncelerimizin oturtulmasi, dogru yapilanma için 1,5 yil gibi bir dönem düsünüyoruz. Antalyaspor'u her sene Avrupa'ya oynayabilen kulüp haline getirmek istiyoruz. Bunu da genç çocuklarla dogru sekilde yapmak istiyoruz. Burada önemli olan sabirli davranabilmek."

Öztürk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri dahilinde geçen yil oldugu gibi takimi bu sene de kendi otellerinde kampa alabileceklerini, bu durumu da sürecin belirleyecegini vurguladi.


- Yanal: "Avrupa'da oynayabilecek bir Antalyaspor olusturmak en büyük hedefimiz"


Teknik direktör Ersun Yanal, Türkiye'deki kulüplerin borç içerisinde oldugunu, bu borcu yönetebilecek kabiliyetlerinin olmadigini söyledi.

Kulüplerin artik baska bir yöne evrilmeleri gerektigini belirten Yanal, Antalyaspor'un bu süreçte kendi markasini Öztürk ailesinin markasiyla birlestirdigini, dogru adimlar attigini kaydetti.

Kendilerine düsenin ise bu marka için dogru planlama ve program yapabilmek oldugunu anlatan Yanal, "Genç oyuncu yetistirmek adina çaba sarf etmeye ve bunun sürdürülebilir, kalici olmasini saglamaya çalisiyoruz. Antalya'nin büyük organizasyon yapma becerisini Antalyaspor markasi altinda birlestirdigimizde dünyayla çok rahatlikla entegre olmus bir kulüp yaratabiliriz. Bunun için derin nefes almaya gerek var. Süreci dogru yönetmeye ve skorlarla barisik yürümeye gerek var. Bu hedeflerde basarili olacagimiza inandigimiz için burada bulustuk." ifadelerini kullandi.

Kariyerinde genç oyunculari kazanmaya büyük önem verdigini vurgulayan Yanal, söyle konustu:

"Ligde kalici bir siralama içerisinde olabilecek, bu siralamada her yil daha üst siralara tirmanabilecek ve Avrupa'da oynayabilecek bir Antalyaspor olusturmak en büyük hedefimiz. Antalyaspor'un kalici bir sekilde her yil zirveyi zorlayabilecek, Avrupa kupalarina gidebilecek, birçok kulübün de ilham alabilecegi örnek bir yapiya sahip olmasini istiyoruz. Altyapidan iyi oyunculari çikartmak, dogru transferler yapmak bu basariyi getirecektir. Kulübün de avantajlarini kullanarak 1,5 yil içerisinde 'Artik biz burada oynuyoruz' deme güvenini hissettirebilecegimiz bir ortam yaratacagimizi düsünüyorum."

Yanal, 3,5 yillik sözlesmeyi imzaladiktan sonra stadi inceleyerek bilgi aldi.



Bölgeden 20.11.2020 16:31:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi