Antalya'ya en çok turist Rusya ve Ukrayna'dan geldi

Antalya

Antalya'ya en çok turist Rusya ve Ukrayna'dan geldi

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Antalya'ya yilin 9 ayinda gelen toplam 2 milyon 576 bin 537 yabanci turistin çogunlugunu Rus ve Ukraynalilar olusturdu.

Dünyanin önemli turizm destinasyonlari arasinda yer alan Antalya, denizi, kumu, günesi kadar dalis, spor ve golf turizmiyle de ön plana çikiyor.

Kültür ve Turizm Bakanliginin koordinasyonunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde baslatilan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programi" kapsaminda kentte, turistler saglikli ve güvenli tatil yapmanin keyfini çikariyor.

Yilbasindan 30 Eylül'e kadar 2 milyon 576 bin 537 turistin geldigi Antalya, Kovid-19 sürecinde de dünyada en çok tercih edilen sehirler arasinda yer aldi.

Salgin döneminde alinan tedbirler sayesinde güvenli tatilin adresi haline gelen Antalya'ya en çok turist gönderen ülkeler, sirasiyla 1 milyon 831 kisiyle Rusya, 448 bin 189 kisiyle Ukrayna, 272 bin 386 kisiyle Almanya, 196 bin 695 kisiyle Ingiltere oldu.

- "Dünyada nadir tatilin yapildigi bir destinasyonuz"

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi Baskani Ülkay Atmaca, AA muhabirine, sayilardan ziyade salgin döneminde turizm faaliyetinin yapilabilmesinin çok önemli oldugunu söyledi.

Büyük bir basari yakaladiklarini vurgulayan Atmaca, Türkiye'nin dünyada tatil yapilabilen nadir bir destinasyon oldugunu bildirdi.

Ruslarin Antalya'yi çok sevdigine deginen Atmaca, "Rusya hep birinci sirada yer aldi. Ruslarda müthis bir Antalya sevgisi var. Antalya'nin ürün çesitliligi, fiyat endeksi sayesinde bu sonuçlar ortaya çikti." diye konustu.

- "Almanya da Türkiye'den vazgeçmeyen bir destinasyon"

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskan Yardimcisi Kaan Kavaloglu ise ekim ayinin da güzel geçtigini kaydetti.

"Rusya ve Ukrayna'dan gelisler kisin da devam edecek, sezon kasim sonuna uzayacak. Bu güzel bir gelisme." diyen Kavaloglu, "Almanya da önemli bir pazar. Uçuslarin tamamen açilmamis olmasina ragmen Almanya, Türkiye'den vazgeçmeyen bir destinasyon. Almanlar, tatil sonrasi ülkelerinde zor sartlarla karsilasmalarina ragmen Türkiye'yi tercih etti." ifadelerini kullandi.




Politika 15.10.2020 12:17:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki

2

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti:

3

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

4

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

5

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

6

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

7

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

8

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

9

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

10

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı