Antik Roma Tiyatrosu’nun kapıları Başkentli öğrenciler için açıldı

Antik Roma Tiyatrosu’nun kapıları Başkentli öğrenciler için açıldı

Antik Roma Tiyatrosu’nun kapıları Başkentli öğrenciler için açıldı

Ankara tarihinin en önemli eserlerinden olan 2 bin yıllık Antik Roma Tiyatrosu’nun kapıları, Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerine açıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkent tarihinde önemli bir yer tutan eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için üniversitelerle iş birliği yapıyor. Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri, “Arch 401-Mimari Tasarım Stüdyosu V” dersi çerçevesinde kent tarihinin en önemli eserlerinden biri olan 2 bin yıllık Antik Roma Tiyatrosu ve çevresinde sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ev sahipliğinde ve uzman rehberler eşliğinde gerçekleşen gezide, yaklaşık 40 öğrenci ve öğretim görevlisinin bölgede gerçekleştirilen restorasyon ve iyileştirme çalışmaları hakkındaki soruları cevaplandırıldı.
Başkentin tarihi mekanlarına ülke genelindeki üniversitelerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Ulus tarihi kent merkezinde başlattığımız nitelikli projeler sadece bu varlıkların geleceğe taşınmasını, kurtarılmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda üniversitelerin de ilgisini çekmeye başladı. Özellikle Arkeopark çalışmamız esnasında geçmiş döneme ait bulunan buluntular, bu bölgede ve Ankara’nın tarihinde yeni bir sayfa açacak gibi gözüküyor. Gaziantep Üniversitesi hocaları ve üniversite öğrencilerinden sonra bugün de Çankaya Üniversitesi öğrencilerini ve hocalarını ağırlıyoruz. Diğer üniversitelerden de talep var ve bu çok sevindirici. Projeleri yaparken sadece bir belediye projesi gibi değil, aynı zamanda üniversitelerin akademik desteğini alan bir bilimsel çalışmaya da dönüştürüyoruz” dedi.


Güncel 17.10.2022 12:24:42 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi