AOSB’den Öğretim Üyesi Müslüm Demir’e ikincilik ödülü

AOSB’den Öğretim Üyesi Müslüm Demir’e ikincilik ödülü

AOSB’den Öğretim Üyesi Müslüm Demir’e ikincilik ödülü

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir, “Biyokütleden Süperkapasitör Tasarım ve Üretimi” başlıklı bilimsel çalışması ile Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından ikincilik ödülüne layık görüldü.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sanayi AR-GE ve İnovasyon” proje yarışması Türkiye genelinden meslek yüksekokulu, lisans, yüksek lisans, lisansüstü ve akademisyen kategorilerinde toplam 165 başvuru alınarak gerçekleştirildi. Uzman akademisyen ve firma yetkilileri tarafından kör hakem etik kurallarına göre yapılan proje değerlendirilmesi sonucu kazananlara ödülleri AOSB Müdürlüğünde verildi. Yarışmada Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir “Biyokütleden Süperkapasitör Tasarım ve Üretimi” başlıklı bilimsel çalışması ile akademisyen kategorisi tematik alanda başarılı bulunarak ikincilik ödülüne layık görüldü. Demir’e ödülü AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü tarafından verildi.
İkincilik ödülüne layık görülen Müslüm Demir, “Projede süperkapasitör elektrot aktif malzemesi olarak ucuz, yenilenebilir ve kolay ulaşılabilir biyokütle üretim ve tasarımı OKÜ’de gerçekleştirilen gözenekli karbon ve farklı enerji/güç yoğunluğuna sahip süperkapasitörlerin üretimi yapılması özellikle enerji depolama teknolojisinde önemli yer etmektedir. Ayrıca, üretilecek süperkapasitör yerli ve milli elektrikli aracımız olan TOGG içinde önemli yer tutmaktadır” diye konuştu.


Güncel 27.06.2021 13:59:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: