Araban’daki tarihi çeşmeler mercek altında

Araban’daki tarihi çeşmeler mercek altında

Araban’daki tarihi çeşmeler mercek altında

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Daire Başkanı Serdar Murat Gürsel, Araban ilçesindeki tarihi çeşmelerde teknik incelemelerde bulundu.
Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru’nun talebi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla Gaziantep tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Araban ilçesinin tarihine tanıklık eden çeşmeler mercek altına alındı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Daire Başkanı Serdar Murat Gürsel gazeteciler ile birlikte ilçeye bağlı Beydilli, Emirhaydar ve Gökçepayam Kırsal Mahallelerindeki 5 adet tarihi çeşmede inceleme yaptı. KUDEP Başkan Gürsel, ilçenin kültürel miraslarından olan çeşmelerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışma başlatılacağın müjdesini verdi.
Beydilli Mahallesi Muhtarı Bünyamin Polat, Emirhaydar Mahallesi Muhtarı Seydi Vakkas Kaya ve gazetecilerle birlikte incelemeyi yürüten Gürsel, yaptığı açıklamada ise, ’’’Araban ilçemizde bulunan tarihi çeşmelerin kültürel miras. Bu kültürel miraslarımızın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bizzat kendim ilçeye gelerek, buradaki tarihi çeşmelerimizi yerinde görüp inceleme fırsatı budum. İlçeye bağlı Beydilli, Emirhaydar ve Gökçepayam kırsal mahallelerinde bulunan 5 adet tarihi çeşme ve çevresinde Araban Belediye Başkan Yardımcımız İbrahim Çobanoğlu ve muhtarlarımız ile birlikte inceledik. Bu çeşmelerin, tarihin ve kültürün gelecek kuşaklara ulaşması amacıyla proje çalışmalarımıza başlayacağız’’ diye konuştu.


Güncel 14.04.2022 17:17:12 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

2

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

3

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

4

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

5

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

6

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

7

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

8

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

9

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

10

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak