Aras Kargo'dan dağıtım altyapısına 1 milyar TL yatırım

Aras Kargo

Aras Kargo'dan dağıtım altyapısına 1 milyar TL yatırım

ISTANBUL (AA) - Aras Kargo’daki hisse oranini yüzde 80’e çikartan Austrian Post Yönetim Kurulu Baskani ve Üst Yöneticisi (CEO) Georg Pölzl, "Yeni dönemde Aras Kargo’nun transfer merkezi, sube gibi tüm operasyonlarini içeren dagitim altyapisina toplamda 1 milyar TL yatirim yapmayi hedefliyoruz." dedi.

Aras Kargo, Austrian Post'un Aras Kargo'daki hisse oranini yükseltmesi ve Aras Kargo Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Baris Baran Aras'in hissedarlik konumunu korumasi kapsaminda çevrim içi bir basin toplantisi düzenlendi.

Toplantiya, Austrian Post Yönetim Kurulu Baskani ve Üst Yöneticisi (CEO) Georg Pölzl, Aras Kargo Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Baris Baran Aras ve Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkin katildi.

Toplantida konusan Austrian Post Yönetim Kurulu Baskani ve CEO'su Pölzl, Austrian Post’un 2019 ve 2020’ye dair operasyonel, finansal ve teknolojik anlamda büyüme, yatirim ve hedeflerini anlatti.

Pölzl, yeni dönemde Aras Kargo’nun transfer merkezi, sube gibi tüm operasyonlarini içeren dagitim altyapisina toplamda 1 milyar TL yatirim hedeflediklerini ifade ederek, "Austrian Post’un global anlamda sermaye yatirimlarinin 2020’de 170 milyon avronun üzerinde olmasini bekliyoruz. 2021’de ise 200 milyon avronun üzerine çikmayi hedefliyoruz." diye konustu.

Sürdürülebilirlik ve çevre konularina önem verdiklerini aktaran Pölzl, özellikle elektrik ve isi kullanimi ile karbondioksit saliniminda ciddi oranda düsüs yakaladiklarini, 2030 yilina kadar da Avusturya’da 1.005 adet elektrikli araç filosu kurmayi hedeflediklerini belirtti.

Pölzl, “Austrian Post, bugün 75 uluslararasi ve 72 ulusal iklim koruma projesi içerisinde yer aliyor. Bildiginiz üzere Aras Kargo Türkiye’de sektörün ilk ve en büyük elektrikli araç filosunu kuran kargo sirketi. Çevresel faaliyetlerin ana faaliyet alanina entegre edilmesi ve doga dostu yatirimlara devam etmek hedefiyle çalismalarimizi sürdürecegiz.” ifadelerini kullandi.


- Son üç yilda ciromuzu yaklasik yüzde 50 arttirdik”


Aras Kargo Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Baran Aras ise Türkiye’de kargo sektörünün büyüme ivmesi kazandigini ifade ederek, “Transfer merkezlerimize yaptigimiz yatirimlar, sektörün büyüme potansiyeline olan inancimizin bir göstergesi.” dedi.

Aras, Austrian Post ile anlasmalarinin Aras Kargo ve sektör için önemli bir adim oldugunu vurgulayarak, “Sirketimizin kurucusu merhum babam Celal Aras’in saglam ve kiymetli temeller üzerine insa ettigi Aras Kargo’yu tüm çalisanlarimizla adim adim hep daha ileriye tasidik. Her yil istikrarli büyümemizi sürdürerek, son üç yilda ciromuzu yüzde 50 dolayinda arttirdik. Bu anlamda hisse yapimizdaki yeni olusumun Türk ekonomisine katki saglamaya devam edecegine inaniyor ve hayirli olmasini diliyorum." degerlendirmesinde bulundu.

"Dünyayi tasimak için el ele" mesajiyla yola çiktiklari bu yeni dönemde de sektörün önde gelen oyuncusu olarak yatirimlarina hiz kesmeden devam edeceklerinin altini çizen Aras, müsterileri ve is ortaklarinin ihtiyaçlarina hizli ve özel çözümler üretmeyi sürdüreceklerini belirtti.


- "Yil sonu ciromuz 2 milyar TL’nin üstünde"

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkin da oldukça dinamik bir yapisi olan kargo sektöründe; artan e-ticaret hacmine ve degisen taleplere göre teknolojik yatirimlari yapmaya, altyapiyi güçlendirmeye, is süreçlerini daha verimli hale getirmeye her zamankinden daha büyük önem verdiklerini vurguladi.

Zamani ve kapasiteyi iyi yönetebilmek amaciyla dijital dönüsüm ve transfer merkezi yatirimlarini hayata geçirdiklerini belirten Ayyarkin, sunlari kaydetti:

“Pandemi döneminde islem hacmi bir önceki yila göre 2 kat artis gösterdi, e ticaret kullanici artisina paralel olarak ziyaret edilen adres sayisi yüzde 90 artti. Bu süreçte ivmenin B2B’den B2C’ye dönmesiyle sektörümüzde de bu degisime ayak uydurabilme ihtiyaci dogdu. Bu kapsamda, çok öncesinde basladigimiz çalismalarimiza, oldukça atik bir sekilde hiz kazandirdik. 2016 yilinda baslattigimiz dijital dönüsüm hareketi bizi bu anlamda çok avantajli bir hale getirdi. Dijital dönüsüm kapsaminda sube ve transfer merkezlerimize; kesintisiz veri güvenligi, merkezi veri sistemi, kurye rota optimizasyonu, sorter sistemi gibi projeler için 300 milyon TL’ye yakin yatirim yaptik. Hayata geçirdigimiz yatirimlar ve istikrarli büyüme trendimizle ülkemize hem istihdam yaratmaya hem de katma deger saglamaya devam ediyoruz. Bütün bu yatirimlar sayesinde de 2020’nin ilk 9 ayinda islem hacminde yüzde 65’e yakin büyüme yasadik. Büyüme trendinde yakaladigimiz bu ivme ile yil sonunda da 2 milyar TL’nin üzerinde bir ciro gerçeklestirecegiz.”

Transfer merkezlerine yaptiklari yatirimlarla sektörün saatlik isleme kapasitesi en yüksek firmasi haline geldiklerini belirten Ayyarkin, “Saatlik isleme kapasitesinde 3 kat artis ile sektörün en iyisi konumundayiz. Ilk olarak Ikitelli Transfer Merkezi’mizi teknolojik olarak yenileyerek merkezin kapasitesini saatte 5 bin 500 gönderiden 27 bin 600’e yükselttik. Geçen yil Istanbul Orhanli ve Izmir’deki Transfer Merkezimizi teknolojik olarak yeniledik. Ankara’yi da çok kisa süre önce tamamladik. Yine geçen yil e-ticaret gönderilerindeki artan hacmi daha iyi yönetebilmek için Istanbul’un iki yakasina küçük paket ayristirici makine yatirimini devreye aldik. Bu yil 4 büyük sehrimize daha bu yatirimi tasidik. Kasim ayinin ortasina kadar tamamlanmis olacak. Bu sayede kapasite ve verimliligimizi daha da arttiriyoruz.” diye konustu.


- "Kurye Rota Optimizasyonu projesini baslattik"


Utku Ayyarkin, sektörde kargo teslim biçimlerinin de teknolojiye ayak uydurdugunu belirterek, “Kimlik karti okuma ve SMS kodu ile temassiz teslimat yapiyoruz. Veriye anlik ulasabilmek ve verimliligimizi daha da artirmak için kurye el terminallerine yatirim yapiyoruz. Artan adres ve data operasyonunu yönetmek için Kurye Rota Optimizasyonu projesini baslattik." ifadelerini kullandi.

Sektörün en iyi robotik adres tespit yazilimini gelistirerek harita alt yapilarini gelistirdiklerini ifade eden Ayyarkin, sunlari kaydetti:

"Saniyede 100’den fazla adres isleyerek yanlis adres riskini ` azalttik. Gelistirdigimiz self servis uygulamalariyla da Kobilerimizin dijital dünyaya atim atmalarina öncülük ediyoruz. Ayrica, müsterilerimizin bize istedigi zaman ulasabilmelerini saglamak için Çagri Yönetim süreçlerimizi bastan asagi gelistirdik ve çagri merkezimizin kapasitesini 2,5 kat arttirdik. Self servis kanalimizin etkinligini de artirarak bu kanaldan faydalanan müsterilerimizin oranini 3 kat arttirdik. Dijital dönüsüm projelerimizi hiz kesmeden sürdürecegiz. Tüm bu gelistirmelerle müsterilerimiz için önem tasimaya devam edecegiz."



Politika 21.10.2020 14:51:35 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkanı Özel, "Alanya Mitingi"nde konuştu:

2

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya Gazipaşa'da "halk buluşması"nda konuştu:

3

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki'den Gökhan Zan'la ilgili açıklama:

4

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, suç duyurusunda bulundu

5

Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, kütüphane açılışında konuştu:

6

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

CHP Genel Başkanı Özel, Adana'da proje tanıtım toplantısı ve iftara katıldı:

8

CHP Genel Başkanı Özel, Adana'da konuştu:

9

CHP Genel Başkanı Özel, Osmaniye Düziçi'nde "halk buluşması"na katıldı:

10

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Isparta'da gençlerle buluştu