Aras Kargo'nun yönetiminde "kadın-erkek" eşitliği var

Aras Kargo

Aras Kargo'nun yönetiminde "kadın-erkek" eşitliği var

ISTANBUL (AA) - Kadin-erkek dengesini gözeterek olusturdugu yönetim ve çalisan kadrosuyla esitligin önemine dikkati çeken Aras Kargo'nun yönetiminin yarisi kadinlardan olusuyor.

Aras Kargo'nun açiklamasina göre, sirket, erkek egemen bir sektör olarak bilinen kargo sektöründe, kadin istihdamini artirmaya yönelik izledigi politikayla yönetimde de kadin-erkek dengesini sagladi.

Aras Kargo'nun 8 kisiden olusan yönetim ekibinin yarisini kadinlar olusturuyor. BM Kadinlari Güçlendirme prensiplerini imzalayan ilk kargo sirketi olan Aras Kargo, kadin çalisanlara yönelik uygulamalariyla sektördeki öncü konumunu koruyor. Sirkette, içlerinde genel merkez yöneticileri, sube müdür ve temsilcileri, kurye, yedek parça yöneticisi ve teknisyenlerin de dahil oldugu 1.700'e yakin kadin görev yapiyor.

Açiklamada konuya iliskin görüsleri yer alan Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkin, bu rakama ulasmalarinda BM Kadinlari Güçlendirme Prensipleri'ni imzalamalarinin ve üst yönetim ekibinin yarisinin kadin yönetici olmasinin rolünün büyük oldugunu vurguladi.

Ayyarkin, atilan imzayla sirket insan kaynaklari politikalarinda radikal bir karar alarak kadin çalisan sayilarini artirmak üzere bir kota koyduklarini kaydetti.


- "Yeni rollere kadin çalisan önerilmesi sirket içinde primle tesvik ediliyor"


Aras Kargo Insan Kaynaklari Genel Müdür Yardimcisi Selda Özacar ise kadin istihdamini artirmak adina uyguladiklari insan kaynaklari çalismalarina deginerek, kadin çalisan sayisini artirmak için koyduklari kotanin yani sira, kadin çalisan öneren personellerine, önerdikleri kisi ise alindiginda prim verildigini bildirdi.

Annelere esnek çalisma saati uyguladiklarini kaydeden Özacar, su açiklamalarda bulundu:

"Çalisanlarimizin bebekleri bir yasina gelinceye kadar her gün iki saat süt izni, 1-3 yas arasi çocugu olan annelere de her gün bir saat bebek bakim izni ve cumartesi izin veriyoruz. Annelere okulun ilk ve karne günü ile asi günlerinde izin uygulamasi getirdik. Genel müdürlügümüzde ve bölgelerimizde hijyenik emzirme odalarimiz bulunuyor. Kadinlara yönelik yürüttügümüz tüm bu uygulama ve iyilestirme çalismalari ile de kadin çalisanlar tarafindan da özellikle tercih edilen marka olduk."


- "Müsteri deneyimini insancil uygulamalar ile kolaylastirmayi hedefliyoruz"


Aras Kargo Pazarlama Genel Müdür Yardimcisi Billur Kaymak Burkutoglu da 41 yillik köklü bir geçmise sahip olan Aras Kargo'nun en önemli odaklarindan birisinin insancil uygulamalar ile müsteri deneyiminde fark saglamak oldugunu bildirdi.

Bu odak dogrultusunda tüm temas noktalarinda kadin, erkek, çocuk, 65 yas üstü olmak üzere tüm müsterilerin degisen ihtiyaçlarini tespit etmek ve buna uygun çözümler gelistirmek üzere çalistiklarini kaydeden Burkutoglu, su ifadeleri kullandi:

"Sirketimiz kadinlara yönelik pozitif ayrimcilik, çevre dostu araç filosu, kiyi temizligi, hayvanlara mama kabi destegi, Kansersiz Yasam Dernegi ile is birligi, 65 yas üstü müsterilerin pandemi döneminde kargolarinin ücretsiz tasinmasi, Esnaf Kargo uygulamasi ile istihdama katki saglanmasi gibi pek çok insancil uygulamalara imza atiyor. Müsterilerimizin hayatini öncü insancil uygulamalar ile kolaylastirmak için çalismalarimizi artiracagiz. Marka maskotunda dahi kadin-erkek esitligini gözeten nadir kurumlardaniz. Aras Kutu Adam ve Kutu Kadin karakterlerinin bu yönde farkindalik saglama rolü var."


- "Kadinlar analitik düsünme becerileri ve detayci yapilari ile fark olusturuyor"


Aras Kargo Mail Isler Genel Müdür Yardimcisi Filiz Evren, finansal basarinin, sirketlerin varliklarini sürdürmeleri ve yeni hedefler belirlemeleri noktasinda çok kritik bir öneme sahip oldugunu aktardi.

Bu noktada ekibi ile birlikte çok etkili kararlar alarak basariya ulastiklarini kaydeden Evren, "Finans sektörü agirlikli olarak erkek egemen bir yapiya sahip olmasina ragmen kadinlar analitik düsünme becerileri ve detayci yapilari ile fark olusturabiliyorlar." ifadesini kullandi.

Aras Kargo'da 13 yildir çalisan ve sirketin kendi içerisinde yetistirdigi çok sayidaki yöneticilerden birisi olan Aras Kargo Bas Hukuk Müsaviri Leyla Albas, kadinlarin dikkati ve ayrintilara verdikleri önem sayesinde görev aldiklari her pozisyonda ilerleyebileceklerini vurguladi.

Altas, "13 yildir çalistigim Aras Kargo ailesine katildigim ilk günden bu yana her adimimda cesaretlendirildim. Sirketimiz içerisinde kariyer basamaklarini sirasiyla atlayarak yönetim ekibine kadar yükseldim. Bir kadin olarak degerli oldugumu ve çalistigim sirketin terfi konusunda kadin erkek farki gözetmeksizin adil bir politika izledigini her gün hissettim." degerlendirmesinde bulundu.



Politika 21.08.2020 11:10:46 0

İlginizi Çekebilir

1

DEM Parti, Mersin'de miting düzenledi

2

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Hatay'da İl Değerlendirme Toplatısı'nda konuştu:

3

Karamanlı Belediye Başkanı Selimoğlu, mermer artıklarının döküldüğü alanı inceledi

4

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanlığına Özkut Özdemir getirildi

5

CHP Genel Başkanı Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar'ı ziyaret etti

6

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da konuştu:

7

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay'da konuştu:

8

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Hatay'da ziyaretlerde bulundu

9

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Kahramanmaraş'ta partililerle bir araya geldi:

10

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Hatay Samandağ'da konuştu: