Argan Yaylası’na gölet ve RES

Argan Yaylası’na gölet ve RES

Argan Yaylası’na gölet ve RES

Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı 1650 rakımlı Argan Yaylası’nda yapılan göletteki çalışmalar devam ediyor.
Argan Yaylası’nı turizmin gözde mekânlarından biri yapmak için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hazırladığı gölet projesinde son aşamaya gelindi.

“Argan Yaylası hareketlenecek”
Göletin çevresine yapılacak rekreasyon alanlarıyla yaylanın hareketleneceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, göletin çevresinde mesire, dinlenme ve rekreasyon alanları oluşturularak Argan Yaylası’nı hareketlendirilecek çalışmalar da gerçekleştireceklerini söyledi. Alp, “Göletin geçirimsizliği sağlamak amacıyla membran çekildi. Aynı zamanda gölette riprap uygulaması çalışmaları da yapılıyor. Projede son aşamaya geldik diyebiliriz. Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda buraya bir de RES projesi yapılacak. Bu anlamda ekiplerimiz RES projesi için çalışma gerçekleştirdi” dedi.

RES projesi de uygulanacak
Yaklaşık 7 bin metrekare yüzey alanına inşa edilen gölet, 200 metre kret uzunluğa ve 12 metre yüksekliğe sahip olacak. Turizm amaçlı kullanılacak olan göletin üst kotlarında aynı zamanda RES (Rüzgâr Enerji Santrali) projesi de uygulanacak.


Güncel 14.08.2020 11:33:50 0
Anahtar Kelimeler: argan yaylası’na gölet ve res

İlginizi Çekebilir

1

Futbol: Trendyol 1. Lig

2

Sakaryaspor-Hatayspor maçının ardından

3

Antalya'da taksi ile kamyonetin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

4

Hatay'da zıpkınla balık avlamak isteyen kişi kendini yaraladı

5

9. Uluslararası Kozmetik Kongresi Antalya'da başladı

6

SabancıDx ve Bulutistan'da üst düzey atama

7

Antalya'da Akdeniz Melek Yatırım Zirvesi düzenlendi

8

RoofStacks yerli teknolojiyle ödeme sistemleri altyapısını geliştirdi

9

Kahramanmaraş'ta engelli vatandaşlara akülü sandalye ve elektrikli motor desteği

10

Kadirli ilçesinde üreticilere 10 bin 500 zeytin fidanı dağıtıldı