Arıcıların kışlama mesaisi başladı

Arıcıların kışlama mesaisi başladı

Arıcıların kışlama mesaisi başladı

Antalya’nın Serik ilçesinde arılar için kış bakımı çalışmaları devam ediyor. Arıların yetiştirildiği kovanlar özenle temizliği yapılıp, daha verimli bal üretebilmesi için ilaçlanıp beslenmesi sağlanıyor.
Yayla bölgesine baharin geç gelmesinden dolayı arıcılar, erken bahar gelen bölgeleri tercih ediyor. Sivas’tan sonbaharda gelen arıcılar, Antalya’nın Serik ilçesinde arıları kışlatarak Mayıs ayına kadar yeni sezona hazırlıyor.
Sivas’tan gelerek arıları kışlatmak için erken bahar gelen bölgeleri tercih ettiklerini belirten bal üreticisi Muammer Gökkuş, "Antalya’ya arıları kışlatmaya getiriyoruz. Baharda geliştirip mevsime hazırlıyoruz. Sonbaharda gelip, Mayıs 15 gibi yaylaya dönüyoruz. O süre zarfında arıları burada kışlatıyoruz. Bizim oralarda bahar geç geliyor. Bu yüzden buraları tercih ediyoruz. Orada bıraksan yetişmiyor, arıları buraya getirip mevsime hazır hale getiriyoruz. Havalar ısındığı zaman Sivas’a döneceğiz. Kışlama üresi içinde Besleme yapıyoruz, bölüp çoğaltıyoruz. Genç nesil arılarla genç analarla mevsime giriyoruz. Mevsim iyi olursa orada Sivas’ta bal aşamasına geçeceğiz. Mevsim iyi olursa bal da iyi olur, kötü geçerse sezon da boş geçmiş olur" diye konuştu.
Üretici Mehmet Çimen ise arıların ilaçlaması ve beslemesini yaptıklarını belirterek portakallar çiçek açtığı zaman beslenmelerin daha iyi olduğunu söyledi.
Mehmet Çimen, " Nisan ayı zamanında oğul, beslenme ve bölünme daha iyi olur. Mayıs ayında bahar balı çıkar. Bir de Eylül ve Ekim aylarında olur. Bu iş basit bir iş değil. Göründüğü gibi değil işçilik istiyor. Temizliği, bakımı, ilaçlaması var ama bu işe bulaşan bir daha bırakamaz. Babadan kalma bir iş. Her gün gelir kontrol edersin ve oğula gidecek zamanını bilirsin. Ayrı bir hastalık bu iş " şeklinde konuştu.


Güncel 11.03.2023 12:30:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "devlet himayesindeki" gençlere yönelik çalıştay düzenlendi

2

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

3

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

4

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

5

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

7

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

8

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

9

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

10

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor