ARICILIK YETİŞTİRİCİLİĞİ YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ SON BAŞVURU TARİHİ 22 OCAK!

ARICILIK YETİŞTİRİCİLİĞİ YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ SON BAŞVURU TARİHİ 22 OCAK!

Osmaniye İl tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut, Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi Son Başvuru Tarihinin 22 Ocak olduğunu hatırlattı. Bulut yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

Osmaniye İl tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut, Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi Son Başvuru Tarihinin 22 Ocak olduğunu hatırlattı. Bulut yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bakanlığımızca uygulanan Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklemesi başvuruları 04-22.01.2021 tarihleri arasında bizzat İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacaktır. Başvuru esnasında istenilen belgeler 2 nüsha düzenlenecektir. Destekleme başvuru şartlarını taşıyan yetiştiricilerimiz ekte belirtilen listede bulunan Makine, Alet ve Ekipmanlar için başvur yapabileceklerdir. Hibe oranı yüzde 50 olup, toplam hibe miktarı KDV hariç 30.000 TL.'yi geçmeyecektir. Makine, Alet ve Ekipmanların KDV hariç birim fiyatları İl Müdürlüğümüzce kurulacak komisyon tarafından başvurular sona erdikten sonra belirlenecek olup, alınan Makine, Alet ve Ekipmanlara ait KDV tutarı ve hibe tutarı 30.000 TL'yi geçen tutar yetiştiricinin kendisi tarafından uygulanacaktır.

Desteklemeye Başvuru Yapabilecek Yetiştiriciler

Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye,

Arıcılık kayıt sistemine (AKS) müracaat tarihi itibariyle en az 3 yıldır kayıtlı,

AKS deki aktif kovan sayısı bakımından 50 ve üstü arılı kovana sahip,

Bal üretimine ilaveten en az 3 yıl bulunduğu bölge ve ekotip dikkate alınarak diğer arı ürünlerinden arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği(perga), arı zehiri, apilarnil' den en az ikisini üreteceğini taahhüt eden arıcılar faydalanabileceklerdir.

Arıcılık hibe desteği konusunda aynı haneden karı-koca, kardeş, anne-baba olması durumunda asil listeye giren veya puanı en yüksek olan tek bir proje değerlendirmeye alınır.

Başvuru Yapamayacak Yetiştiriciler

Hibe desteklerinden kamu, kurum ve kuruluşları, gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve/veya belge ibraz edenler, desteklemelerden men cezası bulunanlar ve tebliğde belirtilen hükümlere uymayanlar,

Devlet memurları, kamu işçileri ve Devlet üniversitelerinde görevli öğretim elemanları, (Sigorta Kaydı İstenilecek)

Yatırımcılar aynı yatırım için diğer kamu kurum ve kuruluşlarının aynı konudaki faiz indirimi veya hibe desteği programlarından yararlananlar,

Kanuni takipte vergi borcu ve Sosyal Güvenlik Kurumuna prim borcu olanlar, (Tahsilat Genel Tebliği hükümleri uyarınca tahsil dairelerinin verdiği bilgiye istinaden kapsama giren alacak türlerinin toplam tutarının 5.000 TL'yi aşmaması halinde borcun bulunmadığı kabul edilerek gerekli ödemeler yapılabilecektir) (SGK ve Vergi Borç Kaydı İstenilecek)

5488 sayılı Tarım Kanunu'nun 23'üncü maddesi hükümleri uygulananlar, (İl Müdürlüklerince ÇKS, AKS, TÜRKVET sistemlerinden sorgulanır) (Sorgusu Yapılacak)

İflas etmek veya tasfiye edilmek, ilişkileri mahkemeler tarafından yönetilmek, kredi verenlerle anlaşma yapmak, işletme faaliyetlerini askıya almış olmak, bu konularla ilgili işlemlere tabi olmak, ulusal yasa veya düzenlemelerle benzer bir durumdan kaynaklanan konumda olanlar,

Hırsızlık, kaçakçılık, yağma, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, hileli iflas, sahtecilik, ihaleye ve edim ifasına fesat karıştırma, zimmet, irtifak veya rüşvet suçlarından adli sicil ve sicil arşiv kaydı olanlar, (Adli Sicil Kaydı İstenilecek)

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan, organize veya örgütlü suçlardan adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı olanlar, (Adli Sicil Kaydı İstenilecek)

Türk Ceza Kanunu'nun 102., 103. ve 104. maddelerinde düzenlenen suçlardan adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı olanlar, (Cinsel saldırı- Çocukların cinsel istismarı- Reşit olmayanla cinsel ilişki)(Adli Sicil Kaydı İstenilecek)

Destekleme prosedürü ile ilgili olarak kendi yükümlülüklerini yerine getirememe konusunda ciddi bir ihlal içinde bulundukları ilan edilmiş durumunda olanlar.

Haber; Ali Celal KAYMAK - OSMANİYE



Osmaniye 18.01.2021 14:48:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı