Arnavutluk Başbakanı Rama: “İnşa edilen tüm camilerin, kiliselerin, tekkelerin ve mabetlerin özenle muhafaza edilmeleri gerekiyor”

Arnavutluk Başbakanı Rama: “İnşa edilen tüm camilerin, kiliselerin, tekkelerin ve mabetlerin özenle muhafaza edilmeleri gerekiyor”

Arnavutluk Başbakanı Rama: “İnşa edilen tüm camilerin, kiliselerin, tekkelerin ve mabetlerin özenle muhafaza edilmeleri gerekiyor”

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, başkent Tiran’daki Ethem Bey Camii’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “İnşa edilen tüm camilerin, kiliselerin, tekkelerin ve mabetlerin özenle muhafaza edilmeleri gerekiyor” dedi.
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, başkent Tiran’da TİKA tarafından restorasyonu tamamlanan Ethem Bey Camii’nin açılış töreninde konuştu. Rama, Arnavutluk’un ve Arnavutların büyük bir dostu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la beraber olmaktan memnuniyet ve şeref duyduğunu dile getirdi.
Rama, “Arnavutluk’ta dinin trajik hikâyesini bilirsiniz. Diktatörlük sonrasında Arnavutluk’ta yaralar sayısızdı, ihtiyaçlar sayısızdı, dertler sayısızdı, bu yaraların iyileştirilmesi de uzun zaman ihmal edildi” ifadelerini kullanarak, “İnşa edilen tüm camiler, kiliseler, tekkeler ve mabetler bizim geçmişimize ait, ruhumuza ait ve böyle olduğu için de özenle muhafaza edilmeleri gerekiyor” dedi.
Bu dini yapıların atalarından Arnavutluk’a miras kaldığına dikkat çeken Rama, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özverisi ve himayesi sayesinde Türk ve Arnavut tarihçi, mühendisler ve restoratörlerle İslam’a ait olan kültür mirasımızın kıymetli cevherlerinden birine sahibiz. Bu cevherler tam da Ethem Bey Camii’nin ihtişamla yeniden doğduğu gibi yeniden doğmuştur. Bu camii tarihimizin en anlamlı sembollerinden ve aynı zamanda Türk milletiyle olan ilişkilerimizin de yansımasıdır” dedi.
Rama, yapılan anlaşmalar ile İşkodra Kurşunlu Camii’nin yeniden restore edileceğini ifade ederek, TİKA’nın Arnavutluk’taki çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.


Güncel 17.01.2022 23:59:56 0

İlginizi Çekebilir

1

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

2

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı

4

Osmaniyeli genç avukatlar kaza kurbanı: 3 ölü, 2 yaralı

5

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

6

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

7

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

8

Bölgesel Amatör Lig

9

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi