ART Group inşaat ve tekstilde yatırıma hız verecek

ART Group inşaat ve tekstilde yatırıma hız verecek

ART Group inşaat ve tekstilde yatırıma hız verecek

ISTANBUL (AA) - Kütahya Porselen'in yüzde 13 hissesini alan ART Group Yönetim Kurulu Baskani Abdullah Taskin, Türkiye ekonomisinin 2019 yilinin son çeyreginde yüzde 6 gibi iyi bir rakami yakalayarak büyüdügünü kaydetti.

ART Group'tan yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Taskin, faaliyet gösterdikleri insaat ve tekstil sektöründe yatirimlara hiz vereceklerini belirtti.

Türkiye ekonomisinin 2019 yilinin son çeyreginde yüzde 6 gibi iyi bir rakami yakalayarak büyüdügünü belirten Taskin, sözlerini söyle sürdürdü:

"2019 yilinin tamaminda 0,9'luk büyüme rakami yakalandi. Bazi kuruluslarin Türkiye'nin küçülecegini beklerken, büyümeyi basarmasi bile basari sayilmalidir. Ekonomide 2020 yilina iyi baslamamiza ragmen, tüm dünyayi etkisi altina alan koronavirüs (Kovid-19) salgisini nedeniyle ciddi anlamda daralma yasanacak.

Ancak dünya ülkeleri baz alindiginda, Türkiye'nin bu salginindan ekonomik olarak daha az etkilenecegini söylemek mümkün. Dolayisiyla bu süreci firsata çevirecek gücümüz var. Bunun en basit örnegi Çin ve ABD. Bu ülkelerde yasanan salginin etkisi nedeniyle üretim durma noktasina geldi. Siparisler teslim edilmedi ve Türkiye burada Avrupali alicinin taleplerini karsilamaya basladi. Bu da bizim bu süreçten büyüyerek çikmamiza neden oluyor."

Taskin, dünya genelinde milyonlarca firmanin tedarikçisini barindiran Çin'de, üretimdeki azalma, kapanan fabrikalar ve virüs tehlikesinin Türkiye’ye olumlu yansidigi belirterek, "Bu süreç Türk porselen sektörüne küresel çapta olumlu yansiyor. Virüs sonrasi Çin'den Avrupa'ya gelen porselen ürünlerinde yasanan tedirginlik, Türk porselen sirketlerine yariyor. Ayrica Türkiye'nin konumu, lojistik ve maliyet avantaji, ülkemizin katalizör pozisyonunu da güçlendiriyor." ifadelerini kullandi.

Taskin, "Türkiye'nin hem marka hem de ihracat potansiyeli göz önüne alindiginda, yasanan sürecin de etkisiyle Kütahya Porselen ve Güral Porselen’in dünya markasi olma hedefi daha da perçinlenmis oluyor." degerlendirmesinde bulundu.

Ayni olumlu yarismanin tekstil sektörü için de söylenebilecegini kaydeden Taskin, "Bunlarin tamami Türkiye ekonomisine yarayacak. Ülkemizin lokomotif sektörlerinin bu denli büyümesi ekonomide itici güç olusturacak." dedi.

Ülke ekonomisinin iç dinamikleri açisindan gayrimenkulün de önem arz eden sektörlerinde basinda geldigini belirten Taskin, sunlari kaydetti:

"Koronavirüs sürecini iyi yöneten ve dünyaya örnek olan Türkiye, gayrimenkul yatiriminda da ön plana çikiyor. Yabanci alici ülkemi güvenli liman olarak görmesi nedeniyle gayrimenkul yatirimlarini Türkiye’ye kaydiriyor. Bizler de yaptigimiz yatirimlar ve konut satislarindan bunu net bir sekilde görebiliyoruz."



Politika 1.07.2020 11:30:31 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı