Artvin’de baraj setine tırmanan keçiler, görenleri şaşkına çeviriyor

Artvin’de baraj setine tırmanan keçiler, görenleri şaşkına çeviriyor

Artvin’de baraj setine tırmanan keçiler, görenleri şaşkına çeviriyor

Artvin’de bulunan Deriner Barajı kapsamında yapılan zemin destekleme duvarına çıkan, yaban keçileri yer çekimine meydan okuyor.
Artvin’de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen 249 metre gövde yüksekliğinde bulunan Deriner Barajı kapsamında yapılan destekleme duvarına çıkan dağ keçileri görenleri kendilerine hayran bırakıyor. Yer çekimine meydan okuyan keçiler, sürüleri halinde adeta düz duvara tırmanıyor.

Keçilerin amaçları da yaptıkları kadar ilginç
Metrelerce yükseklikte bulunan dik eğimini umursamayıp yer çekimine meydan okuyan keçileri, baraj duvarına çıkmaları yaptıkları kadar ilginç. Kayalardan tuz ihtiyacını gidermek için sürüler halinde bu tehlikeyi göze alan keçilerin bu zorlu yolculuğu görüntülenirken, özellikle sarp ve dik yamaçlarda yaşayıp, besinlerini bu şekilde karşılamalarıyla bilinen keçileri, zayıf ve çevik bedenleri sayesinde neredeyse 90 derecelik dik bir açı gibi görünen yamaçlara bile kolayca tırmanabiliyorlar.


Güncel 10.07.2021 12:17:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Yüreğir Devlet Hastanesi GES projesiyle enerji giderlerinde yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlıyor

2

Muhtarın devlet desteğiyle kurduğu zeytinyağı üretim tesisi mahallelinin geçim kaynağı oldu

3

Atılım Üniversitesi "Ankara Turizmi" paneline ev sahipliği yaptı

4

Çatlak seramik kap ve kupalar bakteri üretme riski taşıyor

5

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tamura Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu

6

7. Uluslararası Mersin Maratonu başladı

7

Adana'da "4. Astronomi Gecesi" düzenlendi

8

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

9

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

10

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı