Asansör boşluğundan inip, enkazdaki genci kurtardılar

Asansör boşluğundan inip, enkazdaki genci kurtardılar

Asansör boşluğundan inip, enkazdaki genci kurtardılar

Hatay’daki arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, bir enkazda yaptıkları çalışmada asansör boşluğundan zemine inip molozların arasında kalan 26 yaşındaki genci depremin 83’üncü saatinde sağ salim kurtardı. Ekipler aynı enkazdan 2 kişinin daha cansız bedenini çıkardı.

Kahramanmaraş’ta 06 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem 10 ilde etkili olurken birçok bina depremin şiddeti ile yerle bir oldu. Binlerce kişi hayatını kaybederken, bölgede arama kurtarma çalışmaları da aralıksız olarak devam ediyor. Yaşanan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için bölgeye gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve arama kurtarma timleri Hatay’ın Saraykent Mahallesi’ndeki beş katlı bir apartmanın enkazında çalışma başlattı. Ekipler bina zemininden açtıkları koridordan, asansör boşluğuna ulaştı. Asansör boşluğundan içeriye giren itfaiye ekipleri enkaz altında bulunan 26 yaşındaki Arif Kuzu’ya ulaşarak sağ salim kurtulmasını sağladı. Depremin 83’üncü saatinde sağ salim kurtarılan Kuzu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri aynı enkazdan iki kişinin daha cansız bedenini enkaz altından çıkarırken, bölgede çalışmaların devam ettiği öğrenildi.


Yurt Dünya 9.02.2023 18:13:06 0

İlginizi Çekebilir

1

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş’ta ziyaretlerde bulundu

2

ATAV'ın "Jale İnan 2025 Yılın Kadını Ödülü" Prof. Dr. Sarvan'a verildi

3

Akdeniz Bölgesi’nin En İyi Genç Şefleri Adana’da Yarıştı

4

TEMSA 2026'nın ilk Maraton otobüs teslimatlarını gerçekleştirdi

5

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

6

Alanyaspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarına başladı

7

Mersin'de inşaat şantiyesinde beton blokların devrilmesi sonucu 2'si ağır 3 kişi yaralandı

8

Mersin'de "Lamekan Çiniler" sergisi açıldı

9

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Adana'da gençlerle bir araya geldi:

10

Akdeniz Belediyesi ekipleri Millet Bahçesi'nin sahilini temizledi