Aşık Mahzuni Şerif Besteleri Ses Yarışması

Aşık Mahzuni Şerif Besteleri Ses Yarışması

Aşık Mahzuni Şerif Besteleri Ses Yarışması

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri kapmasında Aşık Mahzuni Şerif Besteleri Ses Yarışması’nın final heyecanı yaşandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yarışmanın finali Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Pandemi kuralları kapsamında salonda sosyal mesafe kuralları uygulandı.
Yarışmada birinciliği Kevser Özdemir, ikinciliği Alil Aslan, üncülüğü Mergül Palta dördüncülüğü ise Süleyman Güçlü elde etti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Spor Dairesi Başkanı Duran Doğan,
Aşık Mahzuni Şerif’in adının yaşatılması adına ses yarışması yapıldığını belirterek, “Biz bu yarışmaya 30 Ekim itibariyle başvuruları tamamladık ve öncelik ön eleme ve yarı final yapıldı bugün de yarı finalde ilk 10’a kalanlar arasında yarışma yapılacak. Aşık Mahzuni Şerif ülkemizin çok önemli bir ozanı ve değeridir. Onun adını yaşatmak için böyle bir yarışmayla, yeni sesler ve yeni yorumlarla kamuoyu ile buluşturmak istedik. Edebiyat günleri kapsamında yaptığımız bir çalışmadır” diye konuştu.
Yarışma sonunda Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan mini konser verdi.


Güncel 19.11.2020 10:14:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Aşina" keçe resim sergisi açıldı

2

Mersin'de kolilere gizlenmiş kaçak 459 parfüm ele geçirildi

3

Mersin'de heyelan iki kırsal mahallenin yolunu kapattı

4

Mersin'de atık ve çöp biriktirilen ev temzilendi

5

Mersin'in Akdeniz ilçesinde 2 katlı metruk ev yıkıldı

6

Kocaeli'de trafik kazasında ölen kıdemli üstçavuşun cenazesi Hatay'da defnedildi

7

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da konuştu:

8

Burdur'da 3 projenin tanıtımı yapıldı

9

Depremde yaşamını yitiren AA muhabiri Burak Milli ve ailesi için mevlit okutuldu

10

Adana'da bir kişi, eski iş yerindeki 4 mesai arkadaşını tabancayla yaraladı