Aşırı sıcaklardan gündüz eve kapanıyorlar, gece parklara akın ediyorlar

Aşırı sıcaklardan gündüz eve kapanıyorlar, gece parklara akın ediyorlar

Aşırı sıcaklardan gündüz eve kapanıyorlar, gece parklara akın ediyorlar

Diyarbakır’da gündüz 40 dereceyi bulan hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlar evlerde, kapalı alanlarda ya da gölgelik alanlarda kalmayı tercih ederken, akşamları parklara akın ediyorlar.
Diyarbakır’da mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcak havalardan dolayı cadde ve sokaklar boşalıyor. Vatandaşlar gündüz dışarıya çıkmayı tercih etmezken, akşam ise parklar doluyor. Gündüz aşırı sıcaklardan çocuğunu çıkartamayan Selahattin Moram, akşam ailesiyle soluğu Kayapınar ilçesindeki 75 Parkı’nda aldı. Moram, “Gündüz zaten dışarı çıkmak mümkün değil. Televizyonlarda 40-45 deniliyor ama bizim hissettiğimiz abartısız 60 derece. Küçük kızı görüyorsunuz, gündüz çıkartmak mümkün değil. Akşam serinliğinde bir nebze de olsa çıkartabiliyoruz. Çocuklar gündüz ciddi anlamda sıkıntıda. Daha önce Diyarbakır havası bu kadar bunaltıcı değildi” dedi.

“Diyarbakır’da hayat yazın gece olur”
Geçmiş yıllarda kuru sıcak olduğunu, bu kadar nem olmadığını ifade eden Moram, “Özellikle son 3-5 yıldır içine nem de girince, üstüne bir de sıcaklık çekilmez bir hal alıyor. Adana, Mersin havasını yaşıyoruz. Gündüz görüntü itibarıyla da görüyoruz bildiğiniz asfalt eriyor. Millet haliyle çıkamıyor. Akşam olunca parklar, bahçeler, sulak, serin yerler dolup taşıyor. Diyarbakır’da hayat yazın gece olur. Gündüz yok diyebiliriz” şeklinde konuştu.

"Sıcaklardan piyasada işler düşüyor"
Ayakkabı boyacılığı yapan esnaf Ömer Öner, vatandaşların sıcakta fazla dışarı çıkmadığını ifade etti. Piyasada işlerin düştüğünü kaydeden Öner, “Diyarbakır’da yerli ve yabancı vatandaşlarda 17.00’den sonra dışarı çıkıp dolaşırlar. 41 derece görünüyor ama bana göre maruz kalınan yerlerde 50’ye doğru gidiliyor” dedi.


Güncel 7.08.2022 15:24:57 0

İlginizi Çekebilir

1

POYD üyeleri Antalya'da gala gecesinde buluştu

2

Kahramanmaraş'ta otomobile düzenlenen silahlı saldırıda sürücü hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

5

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

6

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

7

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

8

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

9

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

10

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası