Aşırı tuz tüketiminin böbreklere olan zararlarına dikkat çektiler

Aşırı tuz tüketiminin böbreklere olan zararlarına dikkat çektiler

Aşırı tuz tüketiminin böbreklere olan zararlarına dikkat çektiler

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından, Dünya Böbrek Günü dolayısıyla Yenikent Devlet Hastanesinde tedavi gören diyaliz hastaları ziyaret edildi. Buluşmada tuz tüketimine dair bilgiler verildi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü düzenlenen Dünya Böbrek Günü etkinlikleri çerçevesinde Yenikent Devlet Hastanesi Diyaliz Servisini ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Sedat Aydın ile birlikte Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Özcan Öktem, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yasin Çatalbaş, Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adil Murat Akgül ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi Uzmanı Sibel Gedikoğlu ziyareti gerçekleştirdi.
Diyaliz hastalarını ziyaret eden heyet, aşırı tuz tüketiminin böbreklere olan zararlarına dikkat çekip hastalara ve yakınlarına beslenme önerileri hakkında bilgiler verdi. Ziyaretlerinin ardından hastalara ve yakınlarına, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Böbrek Günü için; Takdimini Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sunumunu İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü’nün yaptığı, Uzman Diyetisyen Yasemin Tuncer, Diyetisyen Tamer Ezen ve Diyaliz Hemşiresi Zeynep Kesler tarafından ortak çalışmalarla hazırlanan ‘Böbrek Yetmezliğinde Beslenme Önerileri’ adlı kitap dağıtıldı.


Güncel 15.03.2023 17:08:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Cognera CTO'su Yetiş, global yapay zeka topluluğuna katıldı

2

ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Kahramanmaraş'ta protesto edildi

3

Kordsa, JEC World 2026'da pazara sunduğu çözümlerini sergiledi

4

Siber güvenlik uzmanından numara kopyalama dolandırıcılığına karşı uyarı

5

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı

6

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinde reaktör şaftının kritik yapısal bileşeni monte edildi

7

Hatay'da şehit mezarlarında bakım ve onarım çalışması yapıldı

8

Mersin'de priz, ampul ve bakır kablo çalan 4 şüpheli tutuklandı

9

Adana'da "Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması" düzenlendi

10

Adana'da "Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması" düzenlendi