Asırlık Sepetseyrek konağı restore edilmeyi bekliyor

Asırlık Sepetseyrek konağı restore edilmeyi bekliyor

Asırlık Sepetseyrek konağı restore edilmeyi bekliyor

Adana’nın Kozan ilçesinde Hacıuşağı Mahallesinde asırlık konak olan Sepetseyrek Konağı restore edilerek gelecek nesillere miras olarak bırakılmak isteniyor.
Binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kozan’da milli mücadele yıllarından günümüze kalan tarihi konaklardan biri olan Hacıuşağı Mahallesindeki Sepetseyrek Konağı, restore edilerek tarih turizmine kazandırılmak isteniyor.
Hacıuşağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Kılınç, atalarından kalan asırlık Sepetseyrek Konağının turizme kazandırılmasını istedi. Bölgenin konaklar diyarı olduğunu belirten Muhtar Kılınç, “Burası Sepetseyrek Konağı. Burası yıllardan beri bizim için bir sembol. Bu tarihi Sepetseyrek Konağı bir asırdan fazla tarihe sahip. Geçmişte bir intihar olayı yaşanmış ve konak yüksek olunca o zaman satışa çıkarmışlar ve benim dedelerim, babam satın almışlar. Burası restore edilmeyi bekliyor. Sit alanı olduğu için biz bir şey yapamıyoruz, yıkılmasını istemiyoruz. 3 katlı 14 odalı, konak avlusu, ahırı olan muhteşem bir yapı. Eski tarihi bir konak. Geçmiş yıllarda Ermeniler dönemine şahitlik etmiş. Daha önce Ermeniler geldi, buralarda kendi yakınları yaşadığından bahsetmişti. Ermeniler burada doğan yakınları olduğu anlattı. Bölgemiz konaklarla dolu. Bu konaklarımıza sahip çıkalım. Tarihe ve turizme kazandıralım” dedi.


Güncel 20.03.2021 12:24:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

2

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

3

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

4

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

5

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

6

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

7

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

8

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı

9

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara taş atan şüpheli yakalandı

10

Bakan Yumaklı, MAKÜ Uluslararası Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni'nde konuştu: