Aşısız vatandaşlara etkinliklerde PCR testi şartı

Aşısız vatandaşlara etkinliklerde PCR testi şartı

Aşısız vatandaşlara etkinliklerde PCR testi şartı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Eylül’den itibaren düzenlenecek konser, sinema ve tiyatro etkinliklerinde de HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi için önlemler almaya devam ediyor. Salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra en güçlü unsurun gönüllülük esasına göre yürütülen aşılama faaliyeti olması nedeniyle İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğine "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelge gönderildi.
Genelgeye göre 6 Eylül’den itibaren aşı olmayan kişilerden konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecek. Bu çerçevede Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Eylül’den itibaren düzenlenecek konser, sinema ve tiyatro etkinliklerinde de HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş, aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliklere katılmasına müsaade edilmeyecek.


Güncel 3.09.2021 14:18:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

2

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

3

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

4

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

5

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

6

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

7

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

8

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası

9

Antalya'da dayısı tarafından silahla öldürülen kadının cenazesi defnedildi

10

Antalya'da tırın çarptığı Karayolları işçisi öldü