ASKİ’den “Yeşilin Başkenti” projesine 5 bin 145 fidanla destek

ASKİ’den “Yeşilin Başkenti” projesine 5 bin 145 fidanla destek

ASKİ’den “Yeşilin Başkenti” projesine 5 bin 145 fidanla destek

Ankara Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği “Yeşilin Başkenti” projesine destek veren Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü bugüne kadar toplam 5 bin 145 fidanı toprakla buluşturdu.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin “Yeşilin Başkenti” projesine, ASKİ Genel Müdürlüğü de personeli ile birlikte destek olmayı sürdürüyor. ASKİ Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı, “Dünyayı güzelleştirmeye hep birlikte el ele” sloganıyla düzenlediği “Bir Fidan Bin Hayat 2. Geleneksel Fidan Dikme Şenliği” kapsamında; ceviz, badem, çam ve sedir türlerinde yaklaşık 2 bin fidanı Eryaman’daki TC1 Su Deposu’nun bahçesinde toprakla buluşturdu. Güz aylarında düzenlenen şenliğin ilk ayağında 2 bin fidan dikilirken, ASKİ Su Arıtma Dairesi Başkanlığı’nın nisan ayında İvedik, Çubuk, Şereflikoçhisar, Pursaklar, Temelli, Tepeköy ve Karadalak İçme suyu Arıtma Tesislerine bin 145 fidan dikmesiyle bugüne kadar ASKİ personeli tarafından toplam 5 bin 145 fidan dikimi tamamlanmış oldu.
ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk de fidan dikti
“2. Geleneksel Fidan Dikim Şenliği”ne ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Genel Müdür Yardımcıları Cüneyt Öztürk ve Baran Bozoğlu’nun yanı sıra daire başkanları katılırken, kurum personeli de yoğun ilgi gösterdi.
Diktiği fidana can suyunu veren ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Başkanımız Mansur Yavaş’ın başlattığı ‘Yeşilin Başkenti Projesi’ne ASKİ ailesi olarak destek olmaktan ve bunun bir parçası olmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz” diyerek şöyle konuştu:
“Kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerle gerek tesislerimizde gerekse büyük baraj havzalarımızda betonlaşmaya inat yeşili, doğayı koruyoruz. Doğayı kurtarmak adına yaptığımız bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Umut ediyorum ki gelecekte çocuklarımızın gövdesine sarılacağı, gölgesinde dinleneceği bir fidanı büyütmeye, yeşertmeye vesile olduk.”


Güncel 4.06.2021 16:07:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: