ASO Başkanı Ardıç’tan TEKNOFEST’te ödül alan öğrencilere övgü dolu sözler

ASO Başkanı Ardıç’tan TEKNOFEST’te ödül alan öğrencilere övgü dolu sözler

ASO Başkanı Ardıç’tan TEKNOFEST’te ödül alan öğrencilere övgü dolu sözler

TEKNOFEST ve TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmalarda derece elde eden öğrencilerle bir araya gelen Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, “En büyük mutluluk kaynağımız, verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini görmek oldu” dedi.
’Asıl Olan Eğitim’ sloganıyla ASO Teknik Koleji’nde bu yıl ilki düzenlenen ’ASO TEKFEST 2023’ etkinliğinde öğrenciler, hazırladıkları 75 projeyi bilim meraklılarının ilgisine sundu. TEKNOFEST ve TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmalarda derece elde eden öğrencilerin de yer aldığı organizasyonda açıklamalarda bulunan ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, elde edilen başarılardan memnuniyet duyduğunu belirterek, desteklerinin devam edeceğini söyledi. Öğrencilerden övgü dolu sözlerle bahseden Ardıç, “En büyük mutluluk kaynağımız, verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini görmek oldu. Yıllar önce diktiğimiz fidanların kök saldığını, serpildiğini ve meyveye durduğunu görmenin bahtiyarlığı içindeyim. Ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizin daima daha iyi noktalara ulaşması için gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Enteresan projeler var”
Etkinlikte konuşan 1. Organize Sanayi ve Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, gençliğin çok iyi yolda olduğunu söyledi. Kendisinin de mühendis olduğunu ve geçmiş zamanlarda imkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Akdaş, “Bu okulun imkanları çok geniş. Her iki öğrenciye bir torna düşüyor. Elektrik ve elektronikte çok donanımlı atölyelerimiz var. Şimdi çocuklar şanslı. Çok enteresan projeler var ve bu çok hoşuma gitti” diye konuştu.

“TEKNOFEST bütün Türkiye’yi değiştirdi”
ASO 1. Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek ise elde edilen başarılarda çok fazla emek olduğuna değindi. Eğitime verilen önemin geçmişten beri gelen en önemli amaçları olduğunu altını çizen Tütek, "Yarının mühendisleri mutlaka mesleki eğitim alarak bir yere gelmeli dedik. Düz liseler ile Anadolu liselerinden mezun olup mühendislik fakültelerine giden öğrencilerin gerçek hayata dokunabilecek şeyler yapamadıklarını gördük. Ama meslek liselerini bitiren öğrenciler, üniversiteye girdiklerinde dünyayı değiştirebilecek yeniliklerde bulundular. Biz de Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nde burayı kurarak dedik ki burası örnek bir tesis olsun. Bu öğrencilerimiz seçme öğrenciler olsun ve bu öğrencilerin hepsini biz sanayiye yerleştirebilelim” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte öğrencilerin geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı ve insansız kara araçları sergiyi gezenlerden büyük ilgi gördü. Bu ilgiden memnun olduklarını kaydeden Tütek, "TEKNOFEST sayesinde öğrencilerin kendine güveni arttı. TEKNOFEST bütün Türkiye’yi değiştirdi. Milyonlarca insan katılmaya başladı. Dünya çapında ile alınmaya başlanan başarılar herkesin önünü açtı. Ben de yaparım demeye başladık” açıklamasında bulundu.
Etkinliği ziyaret eden ASO 1. Organze Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Cüneyt Çalık, sanayicinin yetişmiş insan gücüne ihtiyacı olduğunu, dolayısıyla bu ihtiyacı gidermek için başarı öyküsü olan okullar kurduklarını söyledi.

Organizasyon renkli anlara sahne oldu
Etkinlikte projelerin sergilenmesinin yanı sıra; bilimsel deneyler yapıldı. Müzik ve çeşitli sanatsal aktivitelerin yer aldığı organizasyonda katılımcılar keyifli vakit geçirdi. Etkinlikte ayrıca lösemili çocuklar yararına yardım sergisi düzenlendi. Velilerin desteği, öğretmenlerin ve öğrencilerin katkıları ile düzenlenen yardım sergisi yoğun ilgi gördü. Öğrencilere yardımlaşma ve sosyal sorumluluk duygusunu aşılamayı da amaçlayan sergiden elde edilen gelirin LÖSEV’e bağışlanacağı belirtildi.


Eğitim 17.05.2023 16:01:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Ülkem Okuyor Derneğince Hatay'da 21. kütüphane açıldı

2

"Doğu Ekspresinde Cinayet" oyunu Antalya'da sahnelenecek

3

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Tosca" operasını sahneleyecek

4

Sillyon Antik Kenti'ndeki 10 bin kişilik stadyum gün yüzüne çıkarılıyor

5

Antalya Devlet Opera ve Balesi 23 Nisan'da "Rapunzel"i sahneledi

6

Mersin'de düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali sona erdi

7

Mersin'de "Cumhuriyet'in Çocukları" konserinde 1923 çocuk sahne aldı

8

Türk Yıldızları Antalya semalarında gösteri uçuşu yaptı

9

FMV Işık Okulları 23 Nisan'ı Hatay'daki depremzede çocuklarla kutladı

10

Hatay'da kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı