Assan Foods'a "Tarımı Geleceğe Taşıyanlar" ödülü

Assan Foods

Assan Foods'a "Tarımı Geleceğe Taşıyanlar" ödülü

ISTANBUL (AA) - Türkiye'nin önde gelen gida sanayi kuruluslarindan Assan Foods, Akilli Tarim Projesiyle "Tarimi Gelecege Tasiyanlar" ödülüne layik görüldü.

Assan Foods'un açiklamasina göre, Tarim ve Orman Bakanligi himayesinde, Turkuvaz Medya Grubu tarafindan düzenlenen "Tarim Ormanin Gelecegi Zirvesi" kapsaminda gerçeklesen "Tarimi Gelecege Tasiyanlar" ödülleri sahiplerini buldu.

Kibar Holding bünyesinde faliyet gösteren Assan Foods, etkin, bilinçli ve dogruya en yakin sekilde tarimsal faaliyetlerin gerçeklestirilmesine sürdürülebilir katki saglamayi hedefleyen Akilli Tarim Projesiyle ödüle deger görüldü.

Assan Foods'un ödülünü Kibar Holding Yönetim Kurulu Baskani Ali Kibar, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'nin elinden aldi. Ödül törenine Assan Foods Genel Müdürü Hakan Koçoglu da katildi.


- "Projemiz, ülke tariminin gelecegine yapilan bir yatirim"


Törende konusan Kibar Holding Yönetim Kurulu Baskani Ali Kibar, Akilli Tarim Projesinin, ülke tariminin gelecegine yapilan bir yatirim oldugunu belirterek, projeye emek verileri onurlandiran herkese tesekkür etti.

Assan Foods'un, endüstri, insan ve tarim odakli yatirimlarla bir dünya markasi olarak büyümesini sürdürdügünü kaydeden Kibar, "Bu yatirimlar, bugün 57 milyon dolarin üzerinde bir seviyeye ulasmistir. Aldigimiz ödül, tüm çalisma arkadaslarimin ortak basarisidir. Her birine tesekkür ediyorum. Ülkemizde tarimin gelecegine katkilarimizi artirarak sürdürme azmindeyiz." ifadelerini kullandi.


- En büyük ketçap, mayonez ve sos üreticisi


Açiklamada verilen bilgiye göre, Türkiye'de tek noktada en yüksek domates isleme kapasitesine sahip fabrikalardan olan Susurluk üretim tesisi, günde 4 bin 500 ton taze domates isleyebilme ve 2,5 milyonun üzerinde ürün üretilebilme kapasitesine sahip bulunuyor.

Türkiye'nin en büyük ketçap, mayonez ve sos üreticisi olan Assan Foods, 4 kitada 50'ye yakin ülkeye ihracatin yani sira, gerek private label alaninda gerekse kendi markalari Colorado, Kingtom ve Oba ile yurt içi ve yurt disi pazarlarda yer aliyor ve Türkiye'de ev disi tüketimde lider konumda bulunuyor.

Assan Foods tarafindan, sürdürülebilirligin 3 temel gelisim kulvari olan insan, çevre ve ekonomi için deger üretmek gayesi dogrultusunda 2017'de baslatilan Akilli Tarim Projesi, tarim üreticisi ve gida sanayicisi is birligini, teknoloji kullanimiyla bir sonraki adima tasiyor. Projenin; çiftçi, tarim isçisi, sanayici, tüketici olmak üzere insan; bunun yani sira da çevre ve ekonomi için somut, sürdürülebilir deger üretme özelligi bulunuyor.

Proje kapsaminda, Karacabey Ovasindaki tarlalara yerlestirilen meteoroloji istasyonlari ve sensörler ile toprak ve hava durumunu her an takip ederek önemli veriler toplaniyor; bu veriler çiftçilerle paylasiliyor ve sirketin ana hammaddesini olusturan domatesin hasadi tüm asamalarinda kontrol ediliyor. Projeyle tarimsal faaliyetlerin gerçeklestirilmesine sürdürülebilir katki saglamak hedefleniyor.



Politika 16.10.2020 17:45:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı