AstraZeneca Türkiye'den TOÇEV'in gençlere yönelik yaz kamplarına destek

AstraZeneca Türkiye

AstraZeneca Türkiye'den TOÇEV'in gençlere yönelik yaz kamplarına destek

İSTANBUL - AstraZeneca Türkiye, Genç Sağlığı Programı kapsamında, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliği ile yaz kamplarına katkı sağladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AstraZeneca Türkiye, İzmir'in Aliağa ilçesi Yeni Şakran Beldesi'ndeki Afacan Gençlik Evi'nde düzenlenen TOÇEV yaz kamplarına, çalışanlarının gönüllü katılımıyla destek verdi.

Eğitime erişimi sınırlı olan gençlere dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite konularında farkındalık kazandırmayı hedefleyen kamplara, 18-24 yaş arası 26 genç ve 12-15 yaş arası 34 genç katıldı.

Kamplarda gençler, ilk yardım eğitimi, beslenme eğitimi, fiziksel aktivite programları ve sağlık farkındalık seminerlerine katılarak çeşitli alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı buldu.

Eğitimlerde, ilk yardım teknikleri, dengeli beslenme, günlük egzersiz programları, yoga, pilates ve aerobik gibi aktiviteler ile doğa yürüyüşleri ve su sporları gibi açık hava etkinlikleri yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AstraZeneca Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Erdal Kiraz, gençlik döneminin sağlıklı alışkanlıklar kazanmak için kritik bir dönem olduğunu ifade etti.

Kiraz, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlıklarının, genel sağlık ve kronik hastalıkların önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Bu nedenle AstraZeneca olarak gençlerin sağlıklı bir geleceğe adım atmalarını desteklemek amacıyla uzun yıllardır bu alanda çeşitli çalışmalar yürütüyor ve genç sağlığına yönelik projelere aktif olarak katkı sağlıyoruz. Son olarak TOÇEV ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile de gençlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarına destekte bulunmaktan mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TOÇEV İcra Kurulu Üyesi Dilek Ültanır da kampların, eğitime erişimi sınırlı gençler için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, "AstraZeneca Türkiye'nin değerli katkıları ve çalışanlarının gönüllü katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu yaz kampları, eğitime erişimi sınırlı gençlerimiz için unutulmaz bir deneyim oldu. Bu iş birliği sayesinde gençlerin sadece keyifli zaman geçirerek sosyal beceriler kazanmalarını sağlamakla kalmadık, fiziksel sağlıklarını nasıl koruyacakları konusunda da bilgilendirdik. Bu bilgiler, gençlerimizin gelecekte daha güçlü ve sağlıklı bireyler olmalarına katkı sağlayacak." açıklamasında bulundu.



Ekonomi 4.09.2024 14:17:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da boş bir arazide çıkan yangın söndürüldü

2

Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğunun yeni hizmet binası açıldı

3

AstraZeneca Türkiye'den TOÇEV'in gençlere yönelik yaz kamplarına destek

4

Mühendis adayları "Alemdar"la ilk kez katıldıkları TEKNOFEST'te derece almak istiyor

5

Hatay'da çıkan orman yangını söndürüldü

6

Isparta'da devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü

7

Mersin'de uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı yakalandı

8

Isparta'da 55 yıllık 20 mirasçılı arazi paylaşımı problemi arabulucuyla çözüldü

9

Antalya tarımı Bangsamoro'ya örnek olacak

10

Mersin Limanı'nda çalıntı ve kaçak 14 araç ele geçirildi