Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 99’uncu yılı kutlandı

Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 99’uncu yılı kutlandı

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 99’uncu yıldönümü kutlandı. İlk tören Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu’nda yapıldı. Buradaki törende Atatürk’ün temsili karşılanması gerçekleştirildi. İzciler, taşıdıkları Türk bayrağını, “Şehitlerimizin kanından rengini alan, ulusumuzun sembolü olan, büyük bir gurur ve onurla taşıdığımız şanlı ay yıldızlı bayrağımızı öpüyor ve teslim ediyorum” diyerek, Vali Yılmaz’a takdim ettiler. Vali Erdinç Yılmaz ise şanlı al bayrağımızı öperek teslim aldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Osmaniye Belediyesi 7 Ocak Halkoyunları Topluluğu gösterisini sundu. Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinden Rüstem Mert Kıraç, “Bir tutkudur Mustafa Kemal” isimli şiirini okudu. Osmaniye Belediyesi Mehteran Birliğinin konserinin ardından 21 pare top atışı gerçekleştirildi. 
Askeri bando eşliğinde, tören bölüğü, protokol, öğrenciler ve halkın katılımıyla tren garından Atatürk Anıtı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Burada, Vali Erdinç Yılmaz, 12'nci Komando Tugay Komutan Vekili Topçu Albay Hakan Kocabaş ve Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Yılmaz tarafından şeref defteri imzalandı. Vali Erdinç Yılmaz, şeref defterine şöyle yazdı: “Bugün toprağın bereketiyle yoğrulan, şehitler diyarı Osmaniye’mizi ziyaretinde, halkımız tarafından büyük bir coşku ve sevgi ile karşılanarak, onurlandıran; Türk Milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize teşriflerinin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.  Tarih boyunca esaret görmemiş, hürriyetin timsali olan kadirşinas milletimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı milli mücadeleye var gücüyle destek vermiş, neticesinde Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetimizi kurmuştur. Atatürk, Milli Mücadele döneminde ve Cumhuriyet’in ilanından sonra sık sık vatandaşlarımız ile diyalog kurmuş, yurdun her köşesine ziyaretlerde bulunmuş; bilhassa Osmaniye’ye teşrif buyurduklarında, bu toprağın yiğit ve mert insanlarını görünce tekrar ziyarette bulunmak istemişlerdir. Osmaniyeli hemşehrilerimin bundan 99 yıl önce Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gösterdiği derin hürmet ve sevgi içerisinde şehrimizi ziyareti ve iltifatıyla çok anlamlı bir karşılık bulduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’mizi teşriflerinin 99.yılını kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ne Mutlu 99 yıl önce bugün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgiyle karşılayan hemşerilerime, Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” 



Osmaniye 16.01.2024 20:07:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor