ATB’den ihracatı geliştirecek çalışma

ATB’den ihracatı geliştirecek çalışma

ATB’den ihracatı geliştirecek çalışma

Antalya Ticaret Borsası (ATB) , yaş meyve sebzede ihracat potansiyeli bulunan üyelerini uluslararası pazarlara açmak için Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesini hayata geçirdi.
“Antalya İli Yaş Sebze Meyve İhracatının Geliştirilmesi” URGE projesi çerçevesinde, yaş meyve sebze sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerine dış ticaret eğitimi verildi. Antalyalı yaş sebze meyve ihracatçıları, proje bünyesinde belirlenen ülkelerde potansiyel ürünler ve potansiyel ithalatçı firmalara erişim yolları hakkında uygulamalı eğitim aldı. Çevrimiçi verilen eğitimde, katılımcıların soruları da yanıtlandı.

İhracatı ve üretimi artıracak proje
ATB Başkanı Ali Çandır, “Antalya İli Yaş Sebze Meyve İhracatının Geliştirilmesi” URGE projesinin 3. Meslek Komitesinin talebi üzerine başlatıldığını kaydetti. Antalya’nın yaş meyve sebze üretiminde çok ciddi bir merkez olduğunu vurgulayan Çandır, proje ile ATB üyelerinin yurtdışı bağlantılarının sağlanarak ihracat potansiyelini artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Çandır, “Artan üretimi ihracata yönlendirerek üreticimiz daha fazla para kazanabilir. Hedefimiz daha çok üretim, daha çok ihracat” dedi. Çandır, proje bünyesinde verilen eğitimlerle firmaların altyapılarının da güçlendirildiğini belirtti.


Güncel 5.09.2022 10:36:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Voleybolda Arabica Coffee House Kadınlar 1. Lig yarı final etabı, Alanya'da başladı

2

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

3

YÖK ve TÜME arasında yapay zeka destekli otonom çiftlik işbirliği protokolü imzalandı

4

Uluslararası Antalya Açık Muaythai Kupası, Antalya'da başladı

5

İş Bankası çocukların müşteri olma sürecini dijital ortama taşıdı

6

İran Milli Futbol Takımı, Antalya'da kamp yapıyor

7

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Adana'da sağanaktan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu

8

YÖK Başkanı Özvar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ziyaret etti

9

Sorgun Yaylası'nda menderesler havadan görüntülendi

10

BSH'den 2025'te 15 milyar avro ciro