ATEŞ YAYINLARI DÜNYANIN İLK ONLİNE SANAL KİTAP FUARINA İMZASINI ATTI..

ATEŞ YAYINLARI DÜNYANIN İLK ONLİNE SANAL KİTAP FUARINA İMZASINI ATTI..

04 Nisan 2018 yılında faaliyete başlayan Ateş Yayınları 2 yılda 120 yazar ve bir birinden güzel 145 çeşit eser yayımlayarak edebiyat dünyasına hareketlilik kazandırdı.

İlk kitabım ‘Hasret Hikayelerini’ çıkardığım Ateş Yayınları, yazarların büyük bir emekle ortaya koyduğu eserini emanet edebilecekleri bir yer olan Ateş Yayınları’nın gerçekleştirdiği dünyanın ilk  Online Sanal Kitap Fuarı  yazarların ilgi odağı oldu.

ATEŞ YAYINLARI

04 Nisan 2018 yılında faaliyete başlayan Ateş Yayınları 2 yılda 120 yazar ve bir birinden güzel 145 çeşit eser yayımlayarak edebiyat dünyasına hareketlilik kazandırdı.

Her geçen gün yeniliklere ve farklılıklara imzasını atmaya devam eden Ateş Yayınları, covid 19 pandemi süreci olmak üzere en durgun zamanda bile hareket etmeye ve bir şeyleri değiştirmeye yönelik misyonuna devam etti ve 19 Eylül 2020’de dünyanın ilk Online Sanal Kitap Fuarına imzasını attı.

Online Sanal Kitap Fuarı

Yerli ve yabancı binin üzerinde yazarın ağırlandığı ve bir milyonu aşkın okurun etkileşim sağladığı bu büyük platform kısa zamanda edebiyat dünyasını tekrar canlandırdı. Kabuğuna çekilen, umudunu kaybeden birçok yazara ışık olan fuar halen devam etmektedir.

2021 yılına geldiğimizde Ateş Yayınlarının Türkiye’nin en iyi çıkış yapan yayınevi olduğunu görmekteyiz.

PEMBEVAGONLAR

www.pembevagonlar.com

Ateş Yayınlarının dağıtım ağının ismidir. Neden Pembe Vagonlar diyecek olursak; Ateş Yayınlarının kuruluşundan bile çok önceye dayalı bir geçmişi vardır.

Hikâyesine gelince:

Kurucu Nurcan Ateş, bir gün metro ile seyahat sırasında, küçük kız çocuğu ile yaptığı el işlerini satmaya çalışan annesiyle karşılaşır. Hava oldukça soğuktur. Küçük kız annesinin ördüğü liflerin pembe renkte olanları kucağında sıkı sıkı tutmaktadır. Destek olmak için bir tane almaya karar verir fakat küçük kızın onları satmaya yanaşmadığını görünce annesi kızının pembeye olan tutkusundan bahseder. Küçük kıza bakınca üzerindeki kıyafetlerden yırtık pırtık ayakkabısından annesinin anlattığı pembe tutkusu anlaşılmaktadır. Bu anne kızın evsiz oldukları, alkol bağımlısı kocasından şiddet gördüğü ve bir akrabasının yanına sığındıklarını da öğrenmiştir artık. O küçük kızın karanlık dünyaya pembe ile meydan okuduğu anlaşılmaktadır. İşte o gün Pembe Vagonlar isminin doğum günüdür. İnsan olarak kendimizi sorguladığımız zamanlar vardır. Niçin bu dünyadayım? Nüfusun çoğunluğunu sağlamak için mi yoksa bir şeyleri değiştirmek için mi? Öyle bir şey yapmalı ki her kese umut olsun, mesela bu kız çocuğu ile annesi ve onlar gibi binlercesi evde ürettiklerini sokağın soğuk kaldırımlarına çıkmadan satarak kazanç elde edebilsin. Pembe Vagonlar her eve her yüreğe umut mutluluk hayata dair güzellikler taşısın diyerek www.pembevagonlar.com’un ilk temeli atılmış olur. Böylece kitaptan sanata ve herkes için kazanca yönelik büyük projelerin ana ismi olmuştur.

Nurcan Ateş kimdir?

28 Ekim 1981 yılında Ordu Fatsa ilçesine bağlı küçük bir köyde dünyaya geldi. Dört yaşında annesini kaybetti ve babası tarafından büyütüldü. Çocuk yaşlarda içinde anlayamadığı ve kimse ile paylaşmadığı yazma arzusu ile şiirler ve kısa öyküler yazmaya başladı. Fakat o zamanlar yazdıklarını kimse ile paylaşmaz, hatta biriktirmezdi. O zamanlar en sevdiği şey, geceleri gökyüzünü seyretmekti. Çünkü ulaşmak istediği her şeyin gökyüzünde olduğuna inanırdı. Büyüdüğünde bilimle ilgilenmek ve gökyüzünü araştırmak, başka dünyalar bulmak tek hayali idi. Fakat hayat her insana olduğu gibi ona da engeller koymuştu. Bırakın başka dünyalar keşfetmeyi, kendi dünyasında dört duvar arasına hapsolmuş gibiydi. Önce çok sevdiği babasını genç yaşta kaybetti.  Uzun bir süre yazmaya ara verdi. Hayatın bin bir zorlukları ile mücadele etmeye başladı. Derken her şeyin bitti dediği anda tekrar başladığını gördü. 2013 yılında ‘Cam Kenarı’, ‘Anılar ve Öyküler’ ve ‘Masallara Yolculuk’ isimleriyle üç farklı dalda üç kitapla yazın hayatına giriş yaptı. Ardından 2014 yılında çocukların ve ilk gençlik çağının beğenisini kazanan ‘Sessiz Yolculuk’ isimli macera romanının ilk serisini yazdı. Hemen ardından tarihi bir roman yarışması için hazırladığı ‘İşgal-i Aşk’ isimli kitabı çıktığında takvimler 2017 yılını göstermekteydi.

Her yazar gibi büyük hayalleri, sevinçleri vardı. Fakat bir şeylerin yolunda gitmediğinin farkındaydı. Bir şeyler yapmalıydı. Edebiyat dünyasının alışılmış düzenin değiştirilmeye ihtiyacı vardı.

Bu yüzden kendi yayınevini kurmaya karar verdi.

Haber - Hasret Dilek Delier



Yurt Dünya 8.02.2021 13:19:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye'nin Gazze için hazırladığı 8'inci yardım gemisi Mersin'den uğurlandı

2

Antalya'da köpeklerden kaçarken kamyonun çarptığı Mahra, ölümünün 2. yılında anıldı

3

Kaymakam Solmaz'dan öğrencilere bayram hediyesi

4

Çanakkale gazisi dedesinin anılarını yazdığı romanların gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı

5

Türkiye sağlık turizminin parlayan yıldızı oldu

6

Antalyaspor Başkanı Boztepe, gazetecilerle iftarda buluştu

7

Mersin'de silah kaçakçılığı operasyonunda 4 zanlı yakalandı

8

Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan adayı Bozdoğan'ın aracına silahlı saldırı

9

Isparta'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

10

GÜNCELLEME - Antalya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 14 kişi yaralandı