Atık malzemelerden üretilen kıyafetler görücüye çıkarıldı

Atık malzemelerden üretilen kıyafetler görücüye çıkarıldı

Atık malzemelerden üretilen kıyafetler görücüye çıkarıldı

HAKKARİ – Hakkari’nin Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan usta öğreticiler tarafından atık malzemelerden yapılan kıyafetler, miniklerin defilesiyle beğeniye sunuldu.
Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün usta öğreticileri, çevre temizliğine dikkat çekmek için atık malzemelerden çeşitli kıyafetler hazırladı. Yaklaşık bir ay süren çalışma sonucu hazırlanan etek, aşçı kıyafeti, süper kahraman kıyafetleri, cadı kostümü, palyaço ve sporcu kıyafetleri sergilendi.
Düzenlenen defilede konuşan Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, doğanın korunmasına dikkat çekmek için böyle bir defile düzenlediklerini belirterek, “Müdürlüğümüz bünyesinde açılan kursumuza gelen usta öğreticiler, geri dönüşüm defilesi düzenledi. Kursiyerler, evde kullanmadıkları atık durumda olan giysileri değerlendirdiler. Defilenin amacı, sıfır atık projesine dikkat çekmek ve projesinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaktır" ifadelerini kullandı.
Eser Kozna isimli usta öğretici ise topladıkları atık malzemeleri geri dönüşüme kazandırdıklarını söyleyerek, “Atık malzemeleri çok farklı ürünlere dönüştürdük. Atılan malzemelerinin doğaya daha az zarar vermemesine dikkat çektik” şeklinde konuştu
Yapılan defilede Yüksekova Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, usta öğreticiler ve aileler katıldı.


Güncel 26.01.2023 13:14:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

2

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

3

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

4

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

5

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

6

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

7

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

8

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

9

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

10

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu: