ATO Başkanı Baran, kamu bankalarının kredi paketini değerlendirdi

ATO Başkanı Baran, kamu bankalarının kredi paketini değerlendirdi

ATO Başkanı Baran, kamu bankalarının kredi paketini değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kamu bankalarının yeni normale geçiş sürecinde ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmak için dört yeni kredi paketini hayata geçirmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Salgının ekonomik yönü ile yüzleşiyoruz. Bu süreci en az hasarla atlatmak için üretim ve istihdamın devamı için iç tüketimi canlandırmamız gerekiyor. Kamu bankaları attıkları bu adımla salgının etkilerinin bertaraf edilmesini hızlandıracak” dedi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak kamu bankalarının yeni normale geçiş sürecini desteklemek için açıkladığı kredi paketini değerlendirdi. Üç kamu bankasının Türkiye ekonomisinin yeni normalleşme sürecinde ekonominin hızla toparlanması için ellerini taşın altına koyduğunu kaydeden Baran, özel sektör bankalarının da aynı doğrultuda piyasaları desteklemesi gerektiğini söyledi.
Tüm dünyanın mücadele ettiği pandemi nedeniyle dış ticarette daralma beklendiğine dikkat çeken Baran, bu süreçte ekonomileri ayakta tutmanın en temel yolunun iç tüketimden geçtiğini ifade etti. Hükümetin, yerli üretimi geliştirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini de hatırlatan Baran, kredi paketlerinde yerli üretimin ayrıştırılmasının faydalarının görüleceğini kaydetti. Baran, şunları söyledi:
“Mart ayından bu yana ülke olarak asgari düzeyde ekonomik faaliyet gösteriyoruz. Yeni normalleşmeye geçilmesiyle birlikte üretimi, istihdamı, tüketimi hepimiz desteklemek zorundayız. İşletmelerimizi ayakta tutabilmek için, istihdamı artırabilmek için yeni normal kurallarına uyarak, sosyal mesafe, maske ve hijyeni dikkate alarak ekonomik ve sosyal aktivitelerimizi sürdürmeliyiz. Kamu bankalarının konut, taşıt, tatil ve tüketim alanlarında hayata geçirdiği uygun koşullu kredi paketleri yerli üretimi canlandırmak açısından çok önemli. Bütün vatandaşlarımızı bu fırsattan yararlanarak ekonomimize katkı sağlamaya davet ediyorum.”


Güncel 1.06.2020 11:33:12 0

İlginizi Çekebilir

1

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

2

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı

4

Osmaniyeli genç avukatlar kaza kurbanı: 3 ölü, 2 yaralı

5

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

6

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

7

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

8

Bölgesel Amatör Lig

9

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi