ATO Başkanı Menevşe'den "kredi paketi" değerlendirmesi:

ATO Başkanı Menevşe

ATO Başkanı Menevşe'den "kredi paketi" değerlendirmesi:

ADANA (AA) - Adana Ticaret Odasi (ATO) Baskani Atila Menevse, kamu bankalarinca 4 yeni kredi paketinin hayata geçirilmesini memnuniyetle karsiladiklarini bildirdi.

Menevse, yazili açiklamasinda, kamu bankalarinin, normallesme sürecine geçis ve sosyal hayatin canlanmasi için konuttan tasita, yerli üretime destekten, tatile kadar 4 yeni finansman paketini devreye aldigini hatirlatti.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünyada ekonomileri olumsuz etkiledigini belirten Menevse, hükümet tarafindan Ekonomik Istikrar Kalkani, Ise Devam Kredisi, kamu alacaklarinin ötelenmesi ve Nefes Kredisi gibi adimlarla firmalarin ayakta kalmasina destek verildigini bildirdi.

Menevse, kamu bankalarinca 4 yeni kredi paketinin hayata geçirilmesinin önemine isaret ederek, sunlari kaydetti:

"1 Haziran itibariyla normallesme sürecinde piyasalarin tekrar eski dinamizmine kavusmasini saglamak amaciyla bu defa tüketiciye yönelik olarak çok uygun ve çesitli alternatifli tüketici kredilerinin sunulmasini büyük bir memnuniyetle karsiliyoruz. Bu sayede insaat, otomotiv, beyaz esya, mobilya ve turizm gibi sektörlerde direkt, diger sektörlerde ise dolayli olarak canlilik saglanacak, piyasalar tetiklenecek ve ekonominin çarklari dönmeye baslayacaktir. Bu suretle atil kapasitelerin tekrar üretime geçmesi, ilave istihdam ve hatta yeni yatirimlar gündeme gelebilecek. Ancak çok uygun sartlarda kredi olanaklarinin saglandigi bu zor ortamda saticilarin bunu firsata dönüstürerek fiyatlari yükseltiyor olmasi ticari etikten uzak bir yaklasimdir. Omuzlarimizdaki bu yükün altindan hep birlikte gayret göstererek çikmaliyiz. Piyasalarda yasanacak astronomik fiyat artislari, saglanan kolayliklarin önünü tikayarak piyasalarin yeniden kilitlenmesine neden olabilir. Bu süreci, yüksek fiyat artislari ile degil fiyatlari makul seviyelerde tutup daha az karla ama daha çok satarak kazanca dönüstürmeliyiz."



Yurt Dünya 3.06.2020 12:08:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da aranan 57 şüpheli yakalandı

2

Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı

3

Antalya'da denize giren kişi boğuldu

4

Mersin'de otobüse çarpan minibüsteki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

5

Mersin'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çocuklarla kutlandı

6

Isparta merkezli dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 13 zanlı tutuklandı

7

Pazarcık'ta içme suyu ishale hattı yenileniyor

8

Tarım sektörü paydaşları, "Growtech Kampüste" etkinliğinde öğrencilerle buluştu

9

Adana'da polisler çocuklara trafik kurallarını anlattı

10

Antalya'nın akciğeri: 2 bin 630 dönümlük Zeytinpark