ATSO, Antalyalı ve Finlandiyalı iş insanlarını buluşturdu

ATSO, Antalyalı ve Finlandiyalı iş insanlarını buluşturdu

ATSO, Antalyalı ve Finlandiyalı iş insanlarını buluşturdu

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, dünyanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Türkiye ne olursa olsun, üretmeyi birçok ülkeden daha iyi biliyor." dedi.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Finlandiya Büyükelçiliği, Finlandiya Ticaret Müşavirliği ve Business Finland iş birliğinde "Tarım Teknolojileri, Endüstriyel Enerji Verimliliği ve Akıllı Üretimde Finlandiya'dan Yenilikçi Çözümler" konulu video konferans aracılığıyla söyleşi gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Çetin, Finlandiye ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında Antalya ve Finlandiya arasında ticari ilişkileri değerlendiren Çetin, "Antalya ile Finlandiya arasındaki ticaret hacminin 12 milyon dolar düzeyinde olduğunu görüyoruz. Geçen yıl 89 bin 455 Finlandiya vatandaşı Antalya'da konuğumuz olmuş. ATSO'ya kayıtlı 4 bin 174 yabancı sermayeli firma içerisinde Finlandiya sermayeli 6 üyemiz bulunuyor. İki ülke arasındaki dostluğun ve bu verilerin çok daha yukarılara gitme potansiyeli olduğunu görüyorum. İnanıyorum ki bu tür toplantılarla bunu hep birlikte başaracağız." ifadelerini kullandı.

Dünyanın Kovid-19 nedeniyle zor bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Çetin, şunları kaydetti:

"ATSO olarak içinde bulunduğumuz süreci fırsata çevirip dünyaya açılmak isteyen işletmelerimizi destekleyerek onlara faydalı olmak arzusundayız. Türkiye ne olursa olsun, üretmeyi birçok ülkeden daha iyi biliyor. Özellikle Antalya olarak turizm ve tarımda müthiş bir bilgi birikimine sahibiz. Bu değerli birikimi yeni teknolojilerle, dijitalleşmeyle yoğurup uluslararası piyasalara daha güçlü şekilde açmalıyız. "

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki de ATSO ile yapılan işbirliğinin önemine değindi.

Ülke olarak Türkiye ile diplomatik ilişkilerin 96'ncı yılını kutladıklarını anımsatan Maki, "Koronavirüs salgınıyla Türkiye ve Finlandiya arasındaki ikili ticaretimiz bu yıl daha da büyüdü. Bu potansiyelin çok daha fazla büyüme potansiyeli var. Biz de bu yüzden böyle bir etkinliği planladık." değerlendirmesinde bulundu.



Politika 10.12.2020 13:25:50 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı