ATSO ve Halkbank, KOBİ'leri rahatlatacak finansman anlaşması imzaladı

ATSO ve Halkbank, KOBİ

ATSO ve Halkbank, KOBİ'leri rahatlatacak finansman anlaşması imzaladı

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Halkbank arasında "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması" imzalandı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yaptığı açıklamada, ATSO üyesi işletmelere Paraf Kredi Kartı ile aldıkları ürün için 1,5 yıla ulaşan esnek vade imkanı sunulan protokolü, Halkbank Bölge Koordinatörü Mikail Özdemir ile imzaladıklarını belirtti.

Satıcı işletmelerin Halkbank garantisiyle tahsilat sorunu yaşamayacağını vurgulayan Çetin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Halkbank tarafından "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması"nın hayata geçirildiğini ifade etti.

- "Alıcıya vade imkanı, satıcıya tahsilat garantisi"

ATSO ile Halkbank arasında imzalanan protokolle oda üyelerinin ticarete nefes aldıracak önemli avantajlardan yararlanacağına dikkati çeken Çetin, şunları kaydetti:

"Anlaşmamız, vadeli mal alım satımında, bankalardan kredi çekmede ve çek senet gibi işlemlerinde zorluk yaşayan Antalya firmalarına merhem olacak. Halkbank ile imzaladığımız protokolle nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacına merhem oluyoruz. Üretimde ve ticarette devamlılığı sağlayacak, kent ekonomisinde çarkların dönmesine destek verecek önemli bir işbirliğine gidiyoruz. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açan bu işbirliği kapsamında üyelerimiz, çek senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uğraşmadan ürünlerini satabilecek. Satılan ürünün bedelini, tahsilat riski taşımadan Halkbank garantisiyle peşin ya da taksitli alacak. Ürün satın almak isteyen üyelerimiz de bankadan kredi bulma veya satıcının kendi çek senedini kabul edip, etmeme derdine düşmeyecek. Bu kartla ürününü alacak ve ödemesini de 1,5 yıla ulaşan esnek vadelendirmeyle yapabilecek."

Anlaşmanın hem alıcının hem satıcının nakit akışlarını rahatlatacağına işaret eden Çetin, anlaşmanın üyelerine başka indirim ve avantajlı kampanyalar da sunduğunu aktardı.



Politika 6.01.2021 15:08:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı