ATÜ'de "Akademik İşbirliği Çalıştayı" düzenlendi

ATÜ

ATÜ'de "Akademik İşbirliği Çalıştayı" düzenlendi

ADANA - Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (ATÜ) "Akademik İşbirliği Çalıştayı" düzenlendi.

ATÜ ile Tarsus Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen çalıştayda iki üniversite arasında ilerleyen dönemlerde yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.

ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, programda yaptığı konuşmada, çalıştayın akademik işbirlikleri için önemli bir adım olduğunu söyledi.

İki üniversiteden akademisyenleri bir araya getirerek uzmanlık alanlarına yönelik ortak çalışmalar yürütmeyi amaçladıklarını belirten Sözen, "Üniversitelerimiz gelişmekte olan kurumlar. Belki bizdeki bir eksikliği Tarsus Üniversitesi tamamlayacak, belki de biz onlara katkı sağlayacağız. Küçük fikirlerden çok değerli uluslararası yayınlar ve projeler çıkabilir." diye konuştu.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Özen ise akademik işbirliklerinin üniversitelerin gelişimine katkı sağlayacağını belirterek, bu ortaklıkla her iki üniversitenin de araştırma üniversitesi olma yolunda güçlü bir adım atacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından iki üniversite arasında ortak bilimsel çalışmalar ve araştırma projeleri geliştirilmesi ile uluslararası yayınlar üretilmesi hedefine yönelik hazırlanan akademik işbirliği protokolü imzalandı.



Yurt Dünya 11.06.2025 19:26:49 0

İlginizi Çekebilir

1

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

2

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı

4

Osmaniyeli genç avukatlar kaza kurbanı: 3 ölü, 2 yaralı

5

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

6

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

7

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

8

Bölgesel Amatör Lig

9

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi