ATV ve kros motorlarla çıktıkları 3 bin rakımda mantar topladılar

ATV ve kros motorlarla çıktıkları 3 bin rakımda mantar topladılar

ATV ve kros motorlarla çıktıkları 3 bin rakımda mantar topladılar

Erzincan’da adrenalin tutkunu vatandaşlar ATV ve kros motorlarla Ergan Dağı’nın zirvesinde mantar toplayarak doğanın tadını çıkardı.
Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte hava vatandaşlar doğada kendiliğinden yetişen protein deposu mantarları toplamaya başladı. Uzmanlar bilinmeyen mantarların toplanmamasını, mantarların da sapından kesilerek toplanmasını istedi. Ergan Dağı’nda ATV ve kros motorlarla 3 bin rakım yüksekliğe çıkan adrenalin tutkunu Serhat Sarıçiçek ve Çağlar Akkan hem doğanın tadını çıkardı hem de doğal mantar topladı.
Mantar toplarken zehirli mantara dikkat çeken Çağlar Akkan, her mantarın yenilemeyeceğini ve buna çok dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, herkesin yiyebileceği ve mor bacak adı verilen mantarı topladıklarını bu mantarın zehirli olmadığını ve mevsim itibarı ile en taze mantarın şu an toplanabildiğini ifade etti.
Doğayla baş başa, muhteşem görüntüler arasında sadece ATV ve kros motorlarının çıkabildiği bölgelere çıkan sporcular bir yandan spor yaparken diğer yandan mantar topladılar.


Güncel 20.05.2023 10:31:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

2

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

3

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

4

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

5

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

6

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

7

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

8

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

9

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

10

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi