Auto Train Brain 8,2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Auto Train Brain 8,2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Auto Train Brain 8,2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

İSTANBUL - Disleksi, Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ve diğer öğrenme güçlükleri yaşayan çocukların ve yetişkin bireylerin bilişsel becerilerini iyileştirmeyi amaçlayan, nörogeribildirim tabanlı mobil uygulama ürünü Auto Train Brain, 8,2 milyon dolar değerleme üzerinden Pera Yatırım Holding AŞ'den yatırım aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Trive Yatırım'ın yaptığı değerlemeyle tamamlanan yatırım turu Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla duyuruldu. Bu yatırımla geliştirmiş olduğu teknolojileri daha fazla kullanıcıyla buluşturmayı hedefleyen Auto Train Brain, global ölçekte nöroteknoloji alanda bir oyuncu olmayı hedefliyor.

HMS Health şirketi tarafından geliştirilen Auto Train Brain, disleksili çocukların okuma becerilerini ve bilişsel yeteneklerini geliştiriyor, beyin dalgalarını analiz ederek kişiselleştirilmiş eğitim programlarıyla nörogeribildirim sağlıyor ve bu sayede beynin olgunlaşmasına yardımcı oluyor.

EEG tabanlı, yapay zeka destekli ve nörogeribildirim temelli bir mobil uygulama olan Auto Train Brain bugüne kadar yaklaşık 5 bin kişi tarafından kullanıldı. Dünyada yüksek etki seviyesine (0,88) sahip invaziv olmayan bir çözüm olan Auto Train Brain ile öğrenme güçlüğü başta olmak üzere nöro çeşitlilik yaşayan bireylerde yüzde 83 net tavsiye skoru elde edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trive Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaman da, Trive Yatırım olarak, HMS Health'in yatırım sürecinde yer almaktan büyük bir heyecan duyduklarını anlattı.

Kocaman, EEG tabanlı ve yapay zeka destekli Auto Train Brain ürününün eğitim ve sağlık alanında sunduğu yenilikçi yaklaşımla dikkat çektiğini belirterek, "Bu yatırım, HMS Health'in teknoloji ve nörogeribildirim alanındaki ileri düzey çözümlerinin piyasa potansiyelini ve stratejik önemini yansıtmaktadır. Yapılan yatırımın, şirketin büyüme yolunda sağlam adımlar atmasına ve sektördeki liderliğini pekiştirmesine olanak sağlayacağına inanıyoruz. Trive Yatırım olarak, bu tür yenilikçi projeleri desteklemekten gurur duyuyor ve gelecekteki başarılarını dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Sahip insanların bilişsel yeteneklerini geliştiriyoruz"

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi ve Auto Train Brain ÜSt Yöneticisi (CEO) Dr. Günet Eroğlu da her toplumun yüzde 10'u bir dereceye kadar öğrenme güçlüğüne sahip olduğunu belirtti.

Eroğlu, öğrenme güçlüğüne sahip kişilerin beyin performanslarını güvenilir ve rahat bir şekilde geliştirmek için etkili ve uygun fiyatlı bir seçeneğe ihtiyaç duyduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"HMS Health olarak geliştirdiğimiz mobil uygulamayla öğrenme güçlüğüne sahip insanların bilişsel yeteneklerini geliştiriyoruz. Pera Yatırım'dan aldığımız bu yatırım sayesinde daha geniş kitlelere ulaşarak, yurt dışında da büyüme hedefimize bir adım daha yaklaştık. Bu süreçte bize destek olan Pera Yatırım, Sabancı Üniversitesi, Acıbadem Tekmer, Bahçeşehir Üniversitesi, Erciyes Teknopark, KOSGEB ve TÜBİTAK'a içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu iş birliklerinin ve desteklerin, teknolojimizin global ölçekteki etkisini artırmada kritik rol oynayacağına inanıyoruz."

Pera Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Korkmaz ise Pera Yatırım olarak yüksek teknoloji içeren, özellikle yapay zeka alanında çalışan firmalara yatırım yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Korkmaz, "HMS Health'in ürünü Auto Train Brain'e yaptığımız yatırım, yapay zeka ve nörogeribildirim teknolojilerinde geleceğin trendlerini destekleme vizyonumuzun bir yansımasıdır. Yatırımlarımızda insan odaklı ve yaşam kalitesini artırıcı projelere büyük önem veriyoruz. Bu vizyonla yaptığımız yatırımların, şirket karlılığımızı ve sürdürülebilirliğimizi pozitif yönde etkileyeceğine ve yatırımcılarımıza da daha yüksek getiri sunabileceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Auto Train Brain çözümünün öğrenme güçlükleri yaşayan bireylerin bilişsel becerilerini geliştirmeye yönelik sunduğu ileri teknoloji çözümleriyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Korkmaz, "Bu stratejik yatırım, teknolojinin sağlık ve eğitim alanındaki dönüşümüne katkıda bulunacaktır. Ürünün yurtiçi ve yurt dışında halka arz potansiyeline inanıyor, iş birliğimizin hem şirketimizin hem de endüstrinin geleceği için heyecan verici fırsatlar oluşturabileceğini düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.



Ekonomi 6.09.2024 14:11:17 0