Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, Troya Ören Yeri’ni ziyaret etti

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, Troya Ören Yeri’ni ziyaret etti

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, Troya Ören Yeri’ni ziyaret etti

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içerisinde kalan 5 bin 600 yıllık Troya Ören Yeri’ni gezen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Avrupa Konseyi aslında başından beri Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırgan tutumuyla ilgili olarak 2 yol takip etmiş bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Ukrayna’ya askeri ve ekonomik desteğin sağlanması. İkinci yol da Rusya’ya bu saldırılarını devam ettirememesi amacıyla baskı uygulanmasıydı. Burada da ana araç olarak birtakım yaptırım araçları hayata geçirildi. Bunların uygulanmasıyla birlikte Rusya’nın bu saldırgan tavrının daha fazla devam ettirilmemesi amaçlandı” dedi.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, 5 bin 600 yıllık Troya Ören Yeri’ni gezdi. Troya Ören Yeri Kazı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Reyhan Körpe, Troya Ören Yeri’ni gezen Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’a ören yeri ve tarihçesi hakkında bilgi verdi.
Gezi sırasında Büyükelçi Meyer-Landrut, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Avrupa Konseyi aslında başından beri Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırgan tutumuyla ilgili olarak 2 yol takip etmiş bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Ukrayna askeri ve ekonomik desteğin sağlanması. İkinci yol da Rusya’ya bu saldırılarını devam ettirememesi amacıyla baskı uygulanmasıydı. Burada da ana araç olarak birtakım yaptırım araçları hayata geçirildi. Bunların uygulanmasıyla birlikte Rusya’nın bu saldırgan tavrının daha fazla devam ettirilmemesi amaçlandı. Önümüzdeki günlerde de 2’li yolu takip ederek yine aynı şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.


Güncel 21.10.2022 17:03:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Mustafa Yavuz trafik denetimine katıldı

2

Hatay'da şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi

3

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da bayramlaşma programına katıldı:

4

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığınca bayramlaşma programı düzenlendi

5

Diş eti kanaması sistemik hastalıkların habercisi olabilir

6

Tarsus ilçesinde 2 bin 500 kişilik spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu yapılacak

7

Gaziantep, Malatya ve Kahramanmaraş'ta Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıklar ziyaret edildi

8

Mersin'de Ramazan Bayramı arifesinde şehitlik ziyaret edildi

9

TAV işletmesindeki üç havalimanı dünya sıralamasında yer aldı

10

Antalya'daki Tahtalı Dağı'nın zirvesi beyaza büründü