Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası’nda dereceye girenler ödüllendirildi

Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası’nda dereceye girenler ödüllendirildi

Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası’nda dereceye girenler ödüllendirildi

Fatih Belediyesi ev sahipliğinde Haliç Kano Kürek Spor Tesisleri’nde düzenlenen Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası’nda dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi.
Fatih Belediyesi, Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası’nda sona gelindi. Haliç Kano Kürek Spor Tesisleri’nde gerçekleşen Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası’na 16 ülkeden ve 78 farklı üniversiteden 500’ün üzerinde genç katıldı. 7 Eylül’de başlayan programa Türkiye’den de sporcular katıldı. Şampiyonada erkeklerde 11, kadınlarda 9 kategoride yarışıldı. Bin metrelik bir parkurda gerçekleşen Türk sporcuların da dereceye girdiği şampiyonada Türk sporcular da dereceyi girdi. Hem centilmence yarışan hem de Haliç’in tadını çıkaran yabancı gençler, Mehter Takımı’nın gösterisine de hayran kaldı.

“Geçmişte su sporlarına erişmesi mümkün olmayan birçok gencimiz şu anda su sporlarıyla uğraşıyor”
Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası’yla ilgili konuşan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Fatih Haliç’te önemli bir spor erkinliğine ev sahipliği yapıyoruz. Üniversiteler arası spor federasyonumuzla beraber Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası bugün İstanbul Fatih’te yapıldı. Bu su üzerinde 2-3 gündür gördüğüm manzara gerçekten benim için heyecan verici bir manzara. Bu tesis, yaklaşık 2 buçuk yıl önce yapıldı. Bu gibi tesisler olmasa, bu organizasyon da bugün burada yapılamazdı. Onun için sporda tesisleşmek önemli. Aslında buradaki tesis tek katlı ama bu önemli organizasyona ev sahipliği yapma kapasitesini bize veriyor. Enis kızımızı da tebrik ediyoruz. Kendi branşında şampiyon oldu. O da bizim için ayrı bir sevinç kaynağı. İnanıyorum ki böyle değerli gençlerimiz ve kızlarımız, kendilerinden sonra gelecek olan gençler için de ilham verici olacaklardır. Geçmişte su sporlarına erişmesi mümkün olmayan birçok gencimiz şu anda su sporlarıyla uğraşıyor” açıklamasında bulundu.

“Hedefim 2024’te ülkemi Paris’te temsil etmek”
Hafif kilo kadın tek çifte kategorisinde birinci olan 21 yaşındaki Elis Özbay, “Pazar günü Belçika’da gerçekleşen U23 Avrupa Şampiyonası’nda hafif kilo tek çiftede birinci olmuştum. 2 gün sonra burada ülkemi ve Yeditepe Üniversitesi’ni temsil ederek burada Avrupa Şampiyonu oldum tekrar. Çok mutlu ve çok heyecanlı bir yarış geçirdim. Haliç de böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim 2024 Paris’te ülkemi temsil etmek” dedi.


Güncel 9.09.2022 14:41:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

2

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

3

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

4

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

5

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

6

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

7

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

8

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

9

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

10

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak